Οι «λύκοι» της Wall Street

Οι «λύκοι» της Wall Street

Τα μπόνους στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης επέστρεψαν στα επίπεδα του 2008. 

Στα επίπεδα προ της χρηματοπιστωτικής κρίσης ανήλθαν τα μπόνους στη Wall Street, καθώς διαμορφώθηκαν στα 26,7 δισ. δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 15% σε σχέση με το 2012.  Αντίθετα τα κέρδη του κλάδου ήταν χαμηλότερα, καθώς διαμορφώθηκαν στα 16,7 δισ. δολάρια, κατά 30% χαμηλότερα σε σχέση με το 2012.

Σύμφωνα με τον ελεγκτή που έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση, τα παραπάνω ποσά παραμένουν ισχυρά σε ιστορικά επίπεδα και πολύ παραπάνω σε σχέση με άλλους κλάδους της οικονομίας των Νέας Υόρκης.

Διαβάστε ακόμη: Τα «golden boys» της Wall Street δεν καταλαβαίνουν από κρίση

«Η κερδοφορία της Wall Street έχει αποκατασταθεί. Οι αποζημιώσεις είναι πολύ ικανοποιητικές και παραμένουν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της οικονομίας και της πολιτείας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντι Νάπολι. Πρόσθεσε όμως πως τα μπόνους παραμένουν μια ευμετάβλητη πηγή φορολογικών εσόδων.

Πάντως δυστυχώς για τον νέο δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάτσιο, η αύξηση στα μπόνους δε συνοδεύεται από τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας. Οι νέες προσλήψεις στο κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Νέας Υόρκης ανέρχονται σε 165.200 άτομα από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι σήμερα και είναι μειωμένες κατά 12,6 σε σχέση με το 2007.

Συνολικά η οικονομική δραστηριότητα στη Wall Street αναλογεί στο 16% όλων των φορολογικών εσόδων της πολιτείας και στο 8,5% όλων των εσόδων της Νέας Υόρκης.