Λίλιαν Νέκταρίου: Η Coca-Cola πιστεύει πολύ στο «diversity», και αυτό δεν αφορά µόνο στις γυναίκες

Λίλιαν Νέκταρίου: Η Coca-Cola πιστεύει πολύ στο «diversity», και αυτό δεν αφορά µόνο στις γυναίκες
Η Γενική Διευθύντρια της εταιρείας για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα μιλάει αποκλειστικά στο Fortune.

Η Λίλιαν Νεκταρίου, η οποία δεν θα µπορούσε να λείπει από τη νέα λίστα του Fortune για τις πιο ισχυρές Ελληνίδες στις επιχειρήσεις, μιλάει στο Fortune για τον ρόλο των γυναικών στις επιχειρήσεις, την πορεία και τις εμπειρίες της στη Coca Cola Hellas, τις καλύτερες και τις πιο δύσκολες στιγμές της, αλλά και γιατί παραμένει αισιόδοξη για την επόμενη μέρα της Ελλάδας.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη:

Θα λέγαμε πως η Coca-Cola στην Ελλάδα είναι μια γυναικοκρατούμενη εταιρεία. Με ποιες ενέργειες κάνετε πράξη την προώθηση και την ενίσχυση του ρόλου των γυναικών στον χώρο εργασίας;

Η Coca-Cola γενικά πιστεύει πολύ σ’ αυτό που αποκαλούµε «diversity», και αυτό δεν αφορά µόνο στις γυναίκες. Μπορεί να αφορά σε διαφορετικές εθνικότητες, πεποιθήσεις, τρόπο ζωής. Αγκαλιάζουµε τη διαφορετικότητα. Και δεν θα µπορούσε να γίνει αλλιώς, καθώς είµαστε µια παγκόσµια εταιρεία µε παρουσία σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσµου. Όσον αφορά στην ερώτησή σας συγκεκριµένα, οι επτά στους δέκα στη δική µου οµάδα είναι γυναίκες, ενώ στην εταιρεία τα ποσοστά των γυναικών είναι πολύ υψηλά και στις θέσεις διοίκησης. Ειδικά στο κοµµάτι που αφορά στο «work life balance» και, γενικότερα, στην ευελιξία στον χώρο εργασίας, αλλά και σε αυτό της ισότητας και του σεβασµού της διαφορετικότητας, είµαστε ένας εργοδότης που προσφέρει ευκαιρίες στις γυναίκες για να αναπτυχθούν.

Θεωρείτε ότι υπάρχει ζήτημα ευκαιριών γενικότερα όσον αφορά τις γυναίκες;

Δεν υπάρχει κάποια ειδοποιός διαφορά ανάµεσα στις γυναίκες και στους άνδρες. Θεωρώ ότι θα πρέπει να προσφέρονται οι κατάλληλες συνθήκες ώστε οι γυναίκες να εξελιχθούν στον επαγγελµατικό χώρο και, παράλληλα, να υπάρχει σεβασµός στη διαφορετικότητα, καθώς αυτή η παράµετρος κάνει πραγµατικά τη διαφορά.

Δείτε όλη τη συνέντευξη της Λίλιαν Νεκταρίου ΕΔΩ

https://www.fortunegreece.com/interview/lilian-nektariou-coca-cola-hellas-theloume-pragmatika-na-voithisoume-tin-ellada/

Δείτε ακόμη:

Coca-Cola: Χρονιά ορόσημο το 2019, συμπληρώνει 50 χρόνια στην Ελλάδα

Λίλιαν Νεκταρίου: Το όραμα της Coca-Cola να μετατραπεί σε «Τotal Beverage Company»