Λείπουν δικαιολογητικά από το πόθεν έσχες Ψυχάρη

Λείπουν δικαιολογητικά από το πόθεν έσχες Ψυχάρη

Τι ζητάει η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής για Ψυχάρη, Σταθάκη και Μητσοτάκη.

Την κατάθεση όλων των παραστατικών για τα δηλωθέντα κονδύλια θα ζητήσει, εκ νέου, από τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, προκειμένου να γίνει η επαλήθευση.

Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν κατατεθεί ακόμη τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αφού μόνο για το 2013 και το 2014 υπάρχουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως φορολογικές δηλώσεις, βεβαιώσεις καταθέσεων και παραστατικά τραπεζών, βεβαιώσεις μετοχών, αγορά ή πώληση.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής, θα ζητηθούν από τον κ. Ψυχάρη όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη μεταβίβαση των μετοχών του ΔΟΛ.

Επίσης, η Επιτροπή, που συζήτησε την έκθεση των ορκωτών λογιστών και αφορά την υπόθεση του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, έκρινε ότι πρέπει να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος ώστε να μελετηθούν όλα τα παραστατικά, καθώς και το υπόμνημα που έχει καταθέσει.

Τέλος, τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να εξετάσουν σε επόμενη συνεδρίασή τους την υπόθεση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες στις 15/3/2013 εμφανίζεται να έχει αγοράσει μετοχές της εταιρείας Samssung, αξίας 11.000 δολαρίων, ενώ απαγορεύεται από τον νόμο για πολιτικά πρόσωπα.

Σε γραπτή δήλωσή της, η ΝΔ αναφέρει: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα για τον κ. Μητσοτάκη. Έχουν δοθεί όλες οι επαρκείς εξηγήσεις στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ