Λύση για τα «κόκκινα δάνεια» ζητάει ο Ντράγκι

Λύση για τα «κόκκινα δάνεια» ζητάει ο Ντράγκι
European Central Bank (ECB) President Mario Draghi testifies before the European Parliament's Economic and Monetary Affairs Committee in Brussels, Belgium, September 23, 2015. The ECB needs more time to assess if it will have to beef up its 1 trillion euro plus asset-buying program, ECB President Draghi said, confounding some expectations that the bank was ready to expand quantitative easing. REUTERS/Yves Herman - RTX1S1NI

Οι ελληνικές τράπεζες πιθανότατα δεν θα χρειαστούν το σύνολο των 25 δισεκατομμυρίων, εκτιμά ο διοικητής της ΕΚΤ.

«Οι ενδείξεις μιας βιώσιμης ανάκαμψης στον δομικό πληθωρισμό έχουν αποδυναμωθεί κάπως», σχολίασε ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στο πλαίσιο της ομιλίας του στην Επιτροπή Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και προσέθεσε:

«Αν και η ανάκαμψη σταδιακά θα ενισχύσει την τάση του πληθωρισμού, η παρατεταμένη οικονομική αδυναμία των τελευταίων ετών συνεχίζει να επιβαρύνει τον ρυθμό ανάπτυξης των ονομαστικών μισθών, και αυτό θα μπορούσε να μετριάσει τις πιέσεις στις τιμές στη συνέχεια».

«Τα δεδομένα επιβεβαιώνουν πως η ανάκαμψη της ευρωζώνης προχωρά με μέτριο βαθμό. Η ΕΚΤ θα παρακολουθεί στενά τους κινδύνους για την σταθερότητα των τιμών. Αν η σταθερότητα των τιμών κινδυνεύσει, τότε η ΕΚΤ θα αναλάβει δράση χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που διαθέτει, στο πλαίσιο της εντολής της», ξεκαθάρισε ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρώπης.

Αναφερόμενος στις ελληνικές τράπεζες, σημείωσε πως πιθανότατα δεν θα χρειαστούν το σύνολο των 25 δισεκατομμυρίων, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των κόκκινων δανείων επισημαίνοντας πως «θα πρέπει να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια».