Συνεχίζεται η συζήτηση πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή

Συνεχίζεται η συζήτηση πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής στη συνέχιση της συζήτησης και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Για την Προστασία της Εργασίας - Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής «Επιθεώρηση Εργασίας» - Κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας - Κύρωση της Σύμβασης 187 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για το Πλαίσιο Προώθησης της Ασφάλειας και της Υγείας στην Εργασία - Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1158 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 για την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της ιδιωτικής ζωής», Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μέσα σε κλίμα έντονων διαξιφισμών, συνεχίζεται σήμερα στη Βουλή η διαδικασία συζήτησης της προτάσεως μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαδικασία ξεκίνησε χθες, Παρασκευή, με τις ομιλίες δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Συνολικά, πρόκειται να τοποθετηθούν 220 μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας. Η κορύφωση με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, να είναι έτοιμοι για αντιπαραθέσεις σε υψηλούς τόνους.

Το ενδιαφέρον στρέφεται επίσης και στη στάση του ΚΙΝΑΛ, και την ομιλία του νέου προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.