Το Locish επιστρέφει σε Αθήνα, Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο

Το Locish επιστρέφει σε Αθήνα, Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο

Η εφαρμογή ανακάλυψης των καλά κρυμμένων μυστικών της πόλης ξανά στα κινητά μας.

Το Locish ανανεώθηκε και από σήμερα η βελτιωμένη έκδοση της εφαρμογής στο App Store (για iOS) και το Google Play (για Android) είναι και πάλι διαθέσιμη σε Αθήνα, Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο. Οι χρήστες του νέου Locish μπορούν πλέον να ζητούν και να λαμβάνουν προτάσεις σε πραγματικό χρόνο, από άτομα με παρόμοιο γούστο και στυλ διασκέδασης, για μέρη που μπορούν να απολαύσουν το γεύμα ή το ποτό τους.

Συχνά, ακόμα και μέσα στην ίδια μας την πόλη το να ανακαλύψουμε καινούρια ‘στέκια’ δεν είναι εύκολη διαδικασία, καθώς απαιτεί χρόνο και κόπο. Τα μέλη της κοινότητας του Locish, –επισκέπτες ή μόνιμοι κάτοικοι στην πόλη– είτε ψάχνουν για trendy εστιατόρια, hip καφετέριες, «ψαγμένα» bars ή exclusive clubs, έχουν για πρώτη φορά στη διάθεση τους μια πλατφόρμα που τους επιτρέπει να αναζητούν και να λαμβάνουν εξατομικευμένες προτάσεις από άτομα σαν κι αυτούς, που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα και μοιράζονται τον ίδιο τρόπο διασκέδασης. Με τον τρόπο αυτό οι χρήστες λαμβάνουν άμεσα, εύκολα και στοχευμένα αποτελέσματα που περιέχουν συγκεκριμένη και εξατομικευμένη πληροφορία.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Χριστοδούλου, συνιδρυτή του Locish «Μέχρι σήμερα, τα υφιστάμενα συστήματα αξιολόγησης διαθέσιμα στο διαδίκτυο επιτρέπουν στον καταναλωτή να βαθμολογήσει μια επιχείρηση είτε με αστεράκια είτε γράφοντας μια κριτική που απευθύνεται σε όλους. Αυτή η προσέγγιση βασίζεται στη λογική ‘μια αξιολόγηση για όλους’ αγνοώντας τις ατομικές ανάγκες του εκάστοτε χρήστη. Κατά συνέπεια όταν φτάνουμε στη διαδικασία αναζήτησης ενός προορισμού, συμπεραίνουμε ότι ξέρουμε πολύ λίγα γι αυτόν που έγραψε την κριτική ή έκανε την αξιολόγηση κι αναρωτιόμαστε αν τελικά μας αντιπροσωπεύει. Με το Locish επιδιώκουμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, προσφέροντάς στους χρήστες μας πληροφορία που προέρχεται από άτομα σαν κι αυτούς».

Την ίδια άποψη μοιράζεται και ο έτερος συνιδρυτής της εφαρμογής Γρηγόρης Ζωντανός, ο οποίος συμπληρώνει «Η αναζήτηση ανάμεσα σε εκατομμύρια κριτικές διαθέσιμες στο διαδίκτυο, είναι σαν να ψάχνει κανείς για βελόνα στα άχυρα. Ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος εντοπίσει μία κριτική που μοιάζει ενδιαφέρουσα, θα πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω φιλτράρισμα της πληροφορίας, ώστε να διασφαλίσει όχι μόνο την εγκυρότητα της, αλλά και το κατά πόσο ταιριάζει στις δικές του προτιμήσεις. Αυτό ήταν το κενό που εντοπίσαμε και σκεφτήκαμε τη δημιουργία μιας διαδραστικής πλατφόρμας που συνδέει ανθρώπους με παρόμοια ενδιαφέροντα, προκειμένου να βοηθάνε ο ένας τον άλλον και να ανταλλάσσουν άμεσα κι εύκολα εξατομικευμένες προτάσεις για μέρη όπου μπορούν διασκεδάσουν».

Πώς λειτουργεί
Η διαδικασία για να γίνει κάποιος χρήστης του Locish – ή αλλιώς Loconaut όπως είναι πλέον γνωστά τα μέλη της κοινότητας του Locish – είναι απλή και γρήγορη. Αφού ο χρήστης κατεβάσει –εντελώς δωρεάν- την εφαρμογή στο κινητό του, καλείται να μας δώσει λίγες πληροφορίες για το ενδιαφέροντά απαντώντας σε 10 σύντομες ερωτήσεις. Το Locish αξιοποιεί αυτά τα στοιχεία, ώστε να ταιριάξει τους χρήστες αποτελεσματικά μεταξύ τους και στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός έξυπνου αλγόριθμου, να μπορέσει να διοχετεύσει τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις -που γίνονται μέσω της εφαρμογής- σε άτομα με παρόμοιο γούστο και στυλ.

Οι Loconauts το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να διατυπώσουν την ερώτηση τους, να τη στείλουν και να περιμένουν για άμεση απάντηση από τους Loconauts που τους μοιάζουν. Κάθε απάντηση περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται να ξέρει ο χρήστης για το μέρος που του προτείνουν από τα στοιχεία επικοινωνίας μέχρι τη βαθμολογία που έχουν σε άλλες εφαρμογές. Φυσικά, εκτός από το να λαμβάνουν προτάσεις μπορούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των Loconauts που βρίσκονται σε αναζήτηση του ιδανικού προορισμού διασκέδασης και να μοιραστούν έτσι τις δικές τους γνώσεις για την πόλη.

Διαβάστε ακόμη:

Η mobile πλευρά της διασκέδασης

Η Locish «ανοίγει φτερά» για τις ΗΠΑ