Lockdown: Προς άνοιγμα σχολείων και διαδημοτικών μετακινήσεων στις 5 Απριλίου

Lockdown: Προς άνοιγμα σχολείων και διαδημοτικών μετακινήσεων στις 5 Απριλίου
Κόσμος περπατά στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας την παραμονή των Χριστουγέννων και ενώ είναι σε ισχύ τα μετρά περιορισμού της κυκλοφορίας για την αποφυγη μετάδοσης του κορονοϊού, Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το πράσινο φως για άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων από τις 5 Απριλίου φαίνεται να δίνει η επιτροπή των ειδικών.

Πράσινο φως για άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων από τις 5 Απριλίου φαίνεται να ανάβει η επιτροπή των ειδικών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιτροπή αναμένεται να εισηγηθεί το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τη Δευτέρα 5 Απριλίου με υποχρεωτικό self testing κάθε Δεύτερα.

 

Στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων συζητείται και η της κυβέρνησης για άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων και με το αυτοκίνητο, ακόμη και από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Πάντως, κατά τη σημερινή ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά θεωρείται βέβαιη η παράταση του lockdown για μια ακόμη εβδομάδα, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης θα παρουσιάσει το σχέδιο για τα self test.

Το self testing, άλλωστε είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσει και το λιανεμπόριο.

Ανακοινώσεις από Κοντοζαμάνη

Σήμερα λοιπόν θα τεθούν επί τάπητος όλα τα πρακτικά ζητήματα σχετικά με τα test και θα δημιουργηθεί ένας «οδικός χάρτης» για την χρήση του από τους πολίτες.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πάντως ότι το testing θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στην καινούρια στρατηγική απέναντι στον ιό.

Το σχέδιο αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στις 18:00 ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Υπενθυμίζεται τα 4 τεστ το μήνα που θα παρέχονται σε κάθε Έλληνα πολίτη με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και θα είναι απολύτως δωρεάν. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο αντίτιμο.