«Λουκέτο» σε ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις

«Λουκέτο» σε ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις
Την αναβολή όλων των προγραμματισμένων αγώνων του Champions League και του Europa League λόγω του κορωνοϊού, για την επόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε επισήμως η UEFA.

H γαλλική Λίγκα (LFP) ανακοίνωσε αναστολή αγωνιστικής δραστηριότητας στις δύο ανώτατες επαγγελματικές κατηγορίες (Ligue 1, Ligue 2) μέχρι νεωτέρας, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι δεν θα διεξαχθεί η συνάντηση ανάμεσα στη Λιόν και τη Ρεμς, που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί απόψε στο «Γκρουπάμα» και με την οποία άνοιγε η αυλαία της 29ης αγωνιστικής.

Της απόφασης είχε προηγηθεί η έκτακτη συνεδρίαση της LFP. Στην αρχή της εβδομάδας είχε προταθεί η λύση των παιχνιδιών χωρίς θεατές ως τις 15 Απριλίου, όμως η μετατροπή του ιού σε πανδημία δεν άφηνε άλλη επιλογή. «Πρέπει να τοποθετήσουμε το συλλογικό συμφέρον πάνω απ’ όλα», ανέφερε -μεταξύ άλλων- η ανακοίνωση της Λίγκας.

Σταματά και η γερμανική Bundesliga

Το γερμανικό ποδόσφαιρο είναι μια διοργάνωση που επίσης πρόκειται να σταματήσει, λόγω του κορωνοϊού. Όπως έγραψε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), η Bundesliga και η γερμανική Β΄ Εθνική ολοκληρώνουν την αγωνιστική δραστηριότητά τους από την προσεχή Τρίτη, 17 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου. Η αγωνιστική του τρέχοντος σαββατοκύριακου θα διεξαχθεί, χωρίς κοινό.

UEFA: Επίσημη αναβολή όλων των αγώνων για την επόμενη εβδομάδα

Την αναβολή όλων των προγραμματισμένων αγώνων του Champions League και του Europa League λόγω του κορωνοϊού, για την επόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε επισήμως η UEFA.

Παρά τις προσπάθειες για την διεξαγωγή των αγώνων, η UEFA πήρε την απόφαση για αναβολή των παιχνιδιών, μετά την δραματική εξάπλωση του κορωνοϊού, καθώς και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε Άρσεναλ, Γιουβέντους και Τσέλσι, μέχρι στιγμής.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία επέτρεψε να γίνουν και χθες (12/03) παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη και προανήγγειλε συνάντηση με τις ομάδες την Τρίτη 17 Μαρτίου για να αποφασιστεί το μέλλον των θεσμών.

Η αναβολή έχει προς το παρόν ισχύ μιας εβδομάδας και συμπεριλαμβάνει και τις κληρώσεις στις διοργανώσεις της UEFA, με τις οριστικές αποφάσεις να λαμβάνονται την ερχόμενη Τρίτη.

«Λουκέτο» και στο αγγλικό ποδόσφαιρο

Με τα κρούσματα του κοροναϊού να έχουν κάνει για τα καλά την εμφάνισή τους και στην Premier League (Αρτέτα, Χάντσον-Οντόι), ελήφθη η απόφαση να σταματήσει η δραστηριότητα σε όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της χώρας.

Έτσι, με ομόφωνη απόφαση η EFL αποφάσισε τη διακοπή όλων των επαγγελματικών κατηγοριών, δηλαδή των Premier League, Championship, League One και League Two, αλλά και των δύο πρώτων κατηγοριών του γυναικείου ποδοσφαίρου, μέχρι τις 3 Απριλίου.

Παράλληλα αναβλήθηκαν και τα φιλικά παιχνίδια που ήταν προγραμματισμένα να δώσει η εθνική Αγγλίας κόντρα σε Ιταλία και Δανία, στις 27 και 31 Μαρτίου αντίστοιχα.