Lufthansa: Οι απεργίες των πιλότων φέρνουν 3.800 ακυρώσεις πτήσεων

Lufthansa: Οι απεργίες των πιλότων φέρνουν 3.800 ακυρώσεις πτήσεων

«Κατεβάζει ρολά» από τις 2 έως τις 4 Απριλίου η γερμανική αεροπορική εταιρεία.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνει 3.800 πτήσεις, για το διάστημα από τη 2η ως την 4η Απριλίου, εξαιτίας της απεργίας των πιλότων της κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ημερών με αίτημα την αύξηση των αποδοχών τους.

«Εξαιτίας της απεργίας που ανακοίνωσε το συνδικάτο των πιλότων Cockpit στις εταιρείες Lufthansa, Lufthansa Cargo και Germanwings, περίπου 3.800 πτήσεις θα ματαιωθούν την Τετάρτη 2 Απριλίου, την Πέμπτη 3 Απριλίου και την Παρασκευή 4 Απριλίου» ανακοίνωσε η Lufthansa σε δελτίο Τύπου της.

Συνολικά 425.000 επιβάτες επηρεάζονται από αυτές τις ακυρώσεις, διευκρινίζει η εταιρεία, που προσθέτει ότι μόνο 500 πτήσεις μικρών και μεγάλων αποστάσεων είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Οι πιλότοι των θυγατρικών της Swiss, Austrian Airlines, Eurowings Lufthansa CityLine και Air Dolomiti, όπως και εκείνης των Brussels Airlines, της οποίας η Lufthansa κατέχει το 45%, δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα από τις κινητοποιήσεις και η μητρική εταιρεία προγραμματίζει να χρησιμοποιήσει μεγαλύτερα αεροσκάφη στα δρομολόγιά τους «όπου είναι δυνατόν» για να μεταφέρει τους επιβάτες προς και από τη Γερμανία.

Για να διαχειριστεί τις επιπτώσεις αυτής της απεργίας, και να στηρίξει καλύτερα την πελατεία της, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα χρησιμοποιήσει περισσότερο προσωπικό εδάφους στα αεροδρόμια της Φραγκφούρτης και του Μονάχου, τους δύο κεντρικούς κόμβους, όπως και στις περιοχές αφίξεων.

Το συνδικάτο Cockpit, όπου είναι εγγεγραμμένοι 9000 πιλότοι, ζήτησε από τους πιλότους της Lufthansa να σταματήσουν να εργάζονται από τα μεσάνυχτα της 2ας Απριλίου ώρα Γερμανίας, έως τις 23:59 το βράδυ της 4ης Απριλίου, προκειμένου να διεκδικήσουν αύξηση των μισθών τους όπως και βελτίωση των όρων συνταξιοδότησης.

Το συνδικάτο αναμένει μια συμμετοχή στην απεργία «απόλυτα μαζική», είχε δηλώσει την Παρασκευή στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκ των εκπροσώπων Τύπου.

Η Lufthansa από την πλευρά της ανακοίνωσε σήμερα ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα έχουν κόστος δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μόνο για τα δρομολόγια της Lufthansa και της Germanwings.

«Μια μεγάλη ζημία υπήρξε μόνο από την ανακοίνωση της απεργίας, καθώς οι επιβάτες έχουν ήδη αλλάξει τις κρατήσεις τους και οι πελάτες των εμπορικών πτήσεων άλλαξαν εταιρείες για να μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους» υπογράμμισε η γερμανική εταιρεία σε μια ανακοίνωση.

Αναλυτές υπολογίζουν ότι η τριήμερη απεργία θα στοιχίσει στην εταιρεία κέρδη 30- 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Διαβάστε ακόμη: 

Lufthansa: Απευθείας πτήσεις Γερμανία – Θεσσαλονίκη

Η Lufthansa κορυφαία αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης