Το «μαγικό χαλί» της Mercedes

Το «μαγικό χαλί» της Mercedes

Πώς το σύστημα Magic Body Control εξαφανίζει τις ανωμαλίες του δρόμου.

Βλέποντας το πρώτο διαφημιστικό, νομίζαμε ότι κάποιος μας έκανε πλάκα. Τέσσερις κότες υπό τους ήχους του τραγουδιού της Diana Ross επιδεικνύουν το πόσο σταθερά μπορούν να κρατήσουν τα κεφάλια τους όταν όλο το υπόλοιπο σώμα ανεβοκατεβαίνει, στρέφει και παίρνει κλίσεις.

Όμως το μήνυμα της διαφήμισης είναι ξεκάθαρο. Η Mercedes ανέπτυξε ένα σύστημα το οποίο κρατά σταθερό το αμάξωμα του αυτοκινήτου όταν αυτό περνά από σαμαράκια και άλλες ανωμαλίες του δρόμου, χρησιμοποιώντας ενεργητική ανάρτηση και κάμερες. Κανένα τράνταγμα, καμία ενόχληση για τους επιβάτες.

Το σύστημα αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Κάμερες τοποθετημένες στο πάνω μέρος του παρμπρίζ «σκανάρουν» το οδόστρωμα σε απόσταση (ανάλογα με την ταχύτητα) 5 έως 15 μέτρων μπροστά από το αυτοκίνητο και μετρούν κάθε προεξοχή με ακρίβεια μερικών χιλιοστών. Τη στιγμή που ο τροχός φτάσει στην ανωμαλία, το σύστημα τον «μαζεύει» τόσο όσο χρειάζεται για να μην κουνηθεί το αυτοκίνητο και ο επιβάτης να μην νιώσει το παραμικρό. Έτσι, η Mercedes μπορεί να κινείται σε έναν δρόμο γεμάτο σαμαράκια, αλλά όλοι μέσα να νομίζουν πως πρόκειται για φρεσκοστρωμένη άσφαλτο.

Το βίντεο αυτό δείχνει ακριβώς τη λειτουργία:

Η Mercedes εργάζεται στην ανάπτυξη του Magic Body Control εδώ και τρία χρόνια και αναμένεται να περάσουν άλλα τρία μέχρι αυτό να βρει το δρόμο του στα αυτοκίνητα των πελατών της. Πρόκειται για 100% δική της τεχνολογία και η εταιρεία σχεδιάζει να κρατήσει την αποκλειστικότητα, πράγμα που σημαίνει πως όποιος θέλει να οδηγήσει ένα πραγματικά ιπτάμενο χαλί θα πρέπει να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο με το αστέρι. Πράγμα που θα τον κάνει χαρούμενο έτσι κι αλλιώς.

Διαβάστε: Μercedes με Google Glass και… έφτασες!