Μercedes με Google Glass και… έφτασες!

Μercedes με Google Glass και… έφτασες!

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είναι η πρώτη που σκοπεύει να ενσωματώσει τις λειτουργίες πλοήγησης του Google Glass στα οχήματά της.

Από την πρώτη εμφάνιση των καταπληκτικών γυαλιών της Google -που κάθε γκατζετάκιας στον πλανήτη ονειρεύεται να αποκτήσει- είχε τονιστεί από πολλούς πως μια από τις πιο επιτυχημένες τους εφαρμογές θα είναι η πλοήγηση με τη βοήθεια GPS· τόσο στην οδήγηση όσο και στο περπάτημα.

Δεν ήταν, λοιπόν, έκπληξη όταν η Mercedes-Benz ανακοίνωσε πως οι μηχανικοί της δοκιμάζουν το Glass σε πλήρη συνεργασία με τα αυτοκίνητά της, παρέχοντας στον χρήστη καθοδήγηση πόρτα-πόρτα, δηλαδή ακόμα και αφού έχει σταθμεύσει το αμάξι του και συνεχίζει με τα πόδια.

 

Το σύστημα λειτουργεί περίπου ως εξής: ενώ ο οδηγός βρίσκεται στο σπίτι, μιλάει στα γυαλιά λέγοντάς τους τη διεύθυνση του προορισμού του και, όταν φτάσει στο αυτοκίνητο, η πληροφορία μεταφέρεται στο ενσωματωμένο GPS του οχήματος που αναλαμβάνει την πλοήγηση. Φτάνοντας κοντά στον προορισμό, ο οδηγός παρκάρει και η πληροφορία μεταφέρεται πίσω στα γυαλιά του που θα τον καθοδηγήσουν μέχρι το τελευταίο μέτρο.

To project δεν έχει ακόμα ημερομηνία ολοκλήρωσης, άλλωστε ούτε η κυκλοφορία του Glass προβλέπεται πριν από το καλοκαίρι του 2014, όμως δίνει μια πολύ καλή ιδέα του πώς μπορούν, επιτέλους, τα αυτοκίνητα να ενσωματώσουν τις λειτουργίες των φορητών συσκευών σε ένα λειτουργικό πακέτο.