Μανουέλ Βαλς: Κίνδυνος για επιθέσεις με χημικά όπλα

Μανουέλ Βαλς: Κίνδυνος για επιθέσεις με χημικά όπλα

«Είμαστε σε έναν νέο πόλεμο, όπου ο τρόμος είναι ο πρώτος στόχος» - Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τις επιθέσεις.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει κίνδυνος τρομοκράτες να κάνουν χρήση χημικών όπλων. Επιθέσεις με «χημικά ή βακτηριολογικά όπλα» είναι πιθανόν να πραγματοποιηθούν στη Γαλλία, τόνισε ο πρωθυπουργός ζητώντας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη γαλλική εθνοσυνέλευση, έξι ημέρες μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις, την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες.

«Μπορεί επίσης να υπάρχει ο κίνδυνος των χημικών ή βακτηριολογικών όπλων. Είναι η ώρα ‘περισσότερο από ποτέ’ να υιοθετηθεί ο ευρωπαϊκός φάκελος επιβατών αεροπορικών εταιριών», τόνισε ο Βαλς.

«Είμαστε σε πόλεμο, όχι σε έναν πόλεμο στον οποίο η Ιστορία μας έχει κατά τραγικό τρόπο συνηθίσει. Αλλά σε έναν νέο πόλεμο, εξωτερικό και εσωτερικό, όπου ο τρόμος είναι ο πρώτος στόχος και το πρώτο όπλο», τόνισε.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τις επιθέσεις στη Γαλλία
Βίντεο ντοκουμέντο από τις κάμερες ασφαλείας εστιατορίου στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της επίθεσης εξασφάλισε βρετανική εφημερίδα.

Στο συγκεκριμένο εστιατόριο δεν σκοτώθηκε κανείς αλλά αποτυπώνεται ο τρόμος που επικράτησε στο Παρίσι την προηγούμενη Παρασκευή.

Βροχή από σφαίρες πέφτει ξαφνικά και όλοι έντρομοι τρέχουν να σωθούν. Κάποιοι ψάχνουν να βρουν κάποια κάλυψη να κρυφτούν, ενώ άλλοι τρέχουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Στο πάνω αριστερό τμήμα της εικόνας εμφανίζεται ένας άνδρας να κρατάει στα χέρια του ένα καλάσνικοφ και πυροβολεί αδιακρίτως.

Συνολικά έπεσαν περίπου 30 σφαίρες με τη Daily Mail να υποστηρίζει ότι ο εν ψυχρώ εκτελεστής που εικονίζεται στα βίντεο είναι ο καταζητούμενος Σαλάχ Αμπντεσλάμ.