Marc Benioff (Salesforce) στο Fortune: «Η κρίση του Covid-19 δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε έχω δει μέχρι τώρα»

Marc Benioff (Salesforce) στο Fortune: «Η κρίση του Covid-19 δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε έχω δει μέχρι τώρα»
epa08150820 Marc Benioff, Chairman and Co-Chief Executive Officer, Salesforce, USA, addresses a press conference about skills for people during the 50th annual meeting of the World Economic Forum (WEF) in Davos, Switzerland, 22 January 2020. The meeting brings together entrepreneurs, scientists, corporate and political leaders in Davos under the topic 'Stakeholders for a Cohesive and Sustainable World' from 21 to 24 January 2020. EPA/ALESSANDRO DELLA VALLE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πώς θα είναι η ζωή στο γραφείο μετά τον κορωνοϊό σύμφωνα με τον επικεφαλής της Salesforce.

του Jonathan Vanian

Η ζωή για χιλιάδες εργαζομένους της Salesforce δεν θα είναι η ίδια μετά την επιστροφή στο γραφείο, ύστερα από πολλές εβδομάδες τηλεργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Marc Benioff, διευθύνων σύμβουλος της Salesforce, εξήγησε σε συνέντευξή του στην αμερικάνικη έκδοση του Fortune πώς ο κολοσσός του εταιρικού λογισμικού προσπαθεί να διαχειριστεί την αβεβαιότητα της τρέχουσας συγκυρίας. Ο ίδιος περιγράφει την κρίση ως κάτι που «δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε έχω δει μέχρι τώρα».

«Αυτή είναι η πρώτη μου πανδημία, κι άρα δεν ξέρω κατά πόσο έχω τις σωστές απαντήσεις» είπε ο Benioff στον Alan Murray, CEO του Fortune.

Ο Benioff είπε ότι 50 από τους 50.000 εργαζομένους της εταιρείας κόλλησαν τον κορωνοϊό. Όπως συνέβη και σε άλλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Amazon και η Microsoft, η Salesforce ενθάρρυνε τους εργαζομένους της να εργαστούν από το σπίτι στις αρχές Μαρτίου, πριν τεθούν σε εφαρμογή οι κανόνες υποχρεωτικής παραμονής στο σπίτι.

Η ανησυχία σε σχέση με τον κορωνοϊό σε συνδυασμό με την απομόνωση κατ’ οίκον έπληξαν το προσωπικό της Salesforce. Το 36% των εργαζομένων λένε ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ψυχική τους υγεία, ανέφερε ο Benioff. Η εταιρεία πλέον ελέγχει σε καθημερινή βάση την ψυχική κατάσταση των εργαζομένων και επικοινωνεί μαζί τους για να εξασφαλίζει ότι είναι όλοι καλά.

Ο Benioff προειδοποιεί ότι παρόλο που η Salesforce και άλλες εταιρείες αρχίζουν να κάνουν βήματα «για να επανέλθει η επιχειρηματική δραστηριότητα» όπως πριν, «πρέπει να μην ξεχνάμε ότι ο ιός είναι εκεί έξω».

«Αυτό είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό» είπε ο Benioff. «Και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο ιός να επιστρέψει το φθινόπωρο – αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη».

Ο ίδιος κατέληξε ότι οι εταιρείες πρέπει να εξετάσουν μια σειρά σεναρίων αναφορικά με το άνοιγμα των επιχειρήσεών τους, συμπεριλαμβανομένης και της πιθανότητας η πανδημία να επεκταθεί μέχρι τα μέσα του ερχόμενου έτους.

Στη Νότια Κορέα, οι εργαζόμενοι της Salesforce θα επιστρέψουν σήμερα στο γραφείο. Οι ειδικοί έχουν επαινέσει τη Νότια Κορέα για τις έγκαιρες πρωτοβουλίες της για τον περιορισμό της επέκτασης του ιού, όπως π.χ. τα ευρείας κλίμακας τεστ. Όμως, η ζωή στο γραφείο θα είναι διαφορετική. Η θερμοκρασία των εργαζομένων θα ελέγχεται σε καθημερινή βάση, ενώ αυτοί θα είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τους μάνατζέρ τους εάν αισθάνονται άρρωστοι. Και βέβαια θα πρέπει να τηρούνται οι σχετικοί κανόνες «αποστασιοποίησης στους ορόφους των γραφείων».