Μαριάνο Ραχόι: «Δεν παραιτούμαι, εξαπατήθηκα»!

Μαριάνο Ραχόι: «Δεν παραιτούμαι, εξαπατήθηκα»!

Απολογείται ο Ισπανός πρωθυπουργός στο κοινοβούλιο για σκάνδαλο διαφθοράς.

Εξηγήσεις δίνει από το πρωί ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι , μιλώντας στο κοινοβούλιο για το σκάνδαλο διαφθοράς, το οποίο αφορά τα “μαύρα ταμεία” που φέρεται να διαχειριζόταν ο πρώην ταμίας του Λαϊκού Κόμματος (PP), Λουίς Μπάρθενας.

Ο Ραχόι επισήμανε πως θα δώσει εξηγήσεις στους βουλευτές για να αντικρούσει «τα ψεύδη και τους χειρισμούς» σε βάρος του, τους οποίους «ενθάρρυναν ορισμένοι πολιτικοί ηγέτες». Δήλωσε ότι εξαπατήθηκε δείχνοντας εμπιστοσύνη στον πρώην ταμία του Λαϊκού Κόμματος Λουίς Μπάρθενας, ο οποίος έχει προφυλακιστεί εν μέσω της έρευνας για την υπόθεση, κατά την παρέμβασή του στο κοινοβούλιο.

Γιατί είναι πιο πίεση ο Ισπανός πρωθυπουργός

«Εξαπατήθηκα δείχνοντας εμπιστοσύνη σε κάποιον που δεν την άξιζε», είπε ενώπιον των βουλευτών, επικαλούμενος το όνομα αυτού που φέρεται να διοχέτευε χρήματα από τα “μαύρα ταμεία” σε ηγετικά στελέχη του κόμματος και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο Ραχόι απέκλεισε την περίπτωση να παραιτηθεί δηλώνοντας ότι η «υπόθεση Μπάρθενας» δεν τον εμπόδισε, ούτε θα τον εμποδίσει να κυβερνήσει. «Τίποτε από αυτά δεν αγγίζει, περιορίζει ή επηρεάζει το πρόγραμμα της κυβέρνησης», τόνισε.