Μασούτης: Σε πορεία ανάπτυξης με επενδύσεις στο δίκτυο καταστημάτων

Μασούτης: Σε πορεία ανάπτυξης με επενδύσεις στο δίκτυο καταστημάτων
Σημειώνεται ότι το 2023, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ, με ρυθμό ανάπτυξης 16%.

Συνεχίζει την πορεία ανάπτυξης σε κάθε οικονομικό τρίμηνο η εταιρεία Δ. Μασούτης, καταγράφοντας τα πιο υψηλά ποσοστά στην ιστορία της.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου έδειξαν ρυθμό ανάπτυξης διπλάσιο από αυτόν του κλάδου. Σημειώνεται ότι το 2023, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ, με ρυθμό ανάπτυξης 16%.

Η στρατηγική απόφαση της εταιρείας για επένδυση σε χαμηλότερες τιμές και ενίσχυση των προσφορών της μαζί με την μεγάλη γκάμα ιδιωτικής ετικέτας, αποτέλεσαν μία πετυχημένη συνταγή που ανταποκρίθηκε πλήρως στις ανάγκες του καταναλωτή. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτή η κίνηση θα αποτυπωθεί και στον ισολογισμό του 2023 όπου τα κέρδη θα είναι συγκρατημένα καθώς ένα σημαντικό κομμάτι της κερδοφορίας μετακυλίστηκε στους καταναλωτές για την στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών μέσα σε μία περίοδο έντονου πληθωρισμού.

Παράλληλα, οι επενδύσεις στις τουριστικές περιοχές αποδίδουν καρπούς καθώς η εταιρεία έχει καταφέρει να εδραιώσει ισχυρή παρουσία στην νησιωτική Ελλάδα μέσα από ένα δυναμικό πλάνο ανάπτυξης, στηρίζοντας παράλληλα τους τοπικούς παραγωγούς και τα τοπικά προϊόντα. Με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της αγοραστικής εμπειρίας των καταναλωτών η Δ. Μασούτης επενδύει διαρκώς σε νέα καταστήματα και στην ανακαίνιση των υφιστάμενων, ενώ έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο και user friendly e-shop για να πραγματοποιεί ο καταναλωτής εύκολα και γρήγορα τις αγορές του. Ναυαρχίδα αποτελούν τα καταστήματα Grand Μασούτης που έχουν παρουσία και στην Αττική. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα απόλυτα αναβαθμισμένης εμπειρίας αγορών αποτελεί το πρώτο Grand Μασούτης της Αττικής στην Γλυφάδα, συνολικής επιφάνειας 2.000 τ.μ.

Την ίδια ώρα, το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής έργο της Δ. Μασούτης στην Αττική, αδειοδοτήθηκε και υλοποιείται σε ιδιόκτητο χώρο 5 στρεμμάτων στην περιοχή Τρεις Γέφυρες. Το συγκεκριμένο real estate project της Μασούτης αποτελεί τη σημαντικότερη έως τώρα επένδυση της εταιρείας στην Αττική, καθώς αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ, αλλά και το μεγαλύτερο project που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Δήμο Αθηναίων αυτή την περίοδο. Η ανάπτυξη περιλαμβάνει τη δημιουργία του νέου Grand Μασούτης στην Αθήνα και παράλληλη ανέγερση στον ίδιο χώρο ενός κτιριακού συγκροτήματος δύο 9όροφων πολυκατοικιών. Το Grand Μασούτης στις 3 Γέφυρες, το δεύτερο στην Αττική μετά το Grand κατάστημα στην Γλυφάδα, θα αναπτύσσεται σε ένα επίπεδο περίπου 2.000τμ, ενώ οι δύο δίδυμες 9όροφες πολυκατοικίες που θα ανεγερθούν ακριβώς από πάνω, θα φιλοξενήσουν 110 διαμερίσματα διαφορετικών εμβαδών. Το συγκρότημα θα διαθέτει και δύο υπόγεια πάρκινγκ, ένα θα εξυπηρετεί το κατάστημα για τη στάθμευση οχημάτων του καταστήματος, ενώ το δεύτερο θα βρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδο και θα εξυπηρετεί τη στάθμευση οχημάτων των κατοίκων των δύο οικιστικών συγκροτημάτων. Σημειώνεται ότι το οικόπεδο στο οποίο θα υλοποιηθεί η συγκεκριμένη ανάπτυξη θα κατασκευαστεί και πρατήριο βενζίνης, καθώς το σημείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Καλλάρη, Κουρτίδου και Ρεγκούκου είναι κομβικό για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, καθώς και τον ανεφοδιασμό των διερχόμενων οχημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: