Μassimo Andolina (PMI): H Παπαστράτος είναι ακρογωνιαίος λίθος στο ταξίδι μας για έναν μέλλον χωρίς τσιγάρο

Μassimo Andolina (PMI): H Παπαστράτος είναι ακρογωνιαίος λίθος στο ταξίδι μας για έναν μέλλον χωρίς τσιγάρο
O πρόεδρος Europe Region της Philip Morris International σε συνέντευξή του στο Fortune Greece αναλύει το case study του μετασχηματισμού της και της φιλοδοξίας της να γίνει μια ως επί το πλείστον smoke-free εταιρεία.

Tον Μassimo Andolina, πρόεδρο της Europe Region της Philip Morris International (PMI), είχε την ευκαιρία να συναντήσει το Fortune Greece στο πλαίσιο του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Στη συνέντευξή του με τον Τάσο Ζάχο, Editor in Chief του Fortune Greece, ο κ. Andolina αναφέρθηκε αναλυτικά στο case study του μετασχηματισμού της PMI, καθώς από το 2008 η εταιρεία έχει επενδύσει περισσότερα από 10 δισ. δολάρια στην έρευνα, την ανάπτυξη, την επιστημονική τεκμηρίωση και την εμπορία μη καύσιμων εναλλακτικών προϊόντων και πλέον προχωράει προς το 2025 με την φιλοδοξία να γίνει μια ως επί το πλείστον smoke-free εταιρεία και τελικά να καταργήσει τα τσιγάρα. Με βάση τους αριθμούς, το όραμα της PMI φέρεται να υλοποιείται, καθώς το 2023 το 32,1% των καθαρών εσόδων του ομίλου προέρχεται από smoke free προϊόντα (περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια τα συνολικά έσοδα το 2022), με στόχο να ξεπεράσει το 50% μέχρι το 2025.

Ακόμη ο Massimo Andolina αναφέρεται στη σημασία που παίζει η εταιρεία Παπαστράτος στην υλοποίηση αυτού του οράματος, καθώς είχε δώσει το «παρών» στην Αθήνα, στην ανακοίνωση της νέας μεγάλης επένδυσης ύψους 200 εκατ. ευρώ, η οποία οδηγεί στη δημιουργία 300 νέων θέσεων εργασίας και ενισχύει το εξαγωγικό έργο της Παπαστράτος, φτάνοντας σε συνολική αξία εξαγωγών τα 300 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ακόμα μία ψήφο εμπιστοσύνης της PMI στη θυγατρική της, η οποία θα ενισχύσει την παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο με τέσσερις νέες γραμμές παραγωγής, ανεβάζοντας με αυτό τον τρόπο το σύνολο των επενδύσεων της Philip Morris International στην Ελλάδα στα 700 εκατομμύρια ευρώ.

«Η Παπαστράτος είναι πολύ σημαντική εταιρεία για εμάς εδώ και πολλά, πολλά χρόνια, ήδη από την εξαγορά της. Από το 2017 αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στη στρατηγική μας προς την κατεύθυνση για ένα κόσμο χωρίς τσιγάρο. Ήταν το δεύτερο κέντρο παραγωγής μας στον κόσμο που μετατρέψαμε πλήρως το 2017 σε smoke-free. Επενδύσαμε 300 εκατομμύρια δολάρια το 2017, συνεχίσαμε και επενδύσαμε άλλα 200 εκατομμύρια το 2022. Και είχα μάλιστα τη χαρά τον Φεβρουάριο που μας πέρασε να έρθω και να ανακοινώσω τη νέα επένσυση. Η Ελλάδα είναι ένα μέρος στο οποίο έχουμε σπουδαίους ανθρώπους, με ταλέντο και ικανότητες, αλλά και την απαραίτητη τεχνογνωσία για την υλοποίηση του οράματός μας για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο. Σήμερα από την Παπαστράτος εξάγουμε σε 18 χώρες προϊόντα αξίας άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ και σύντομα θα αρχίσουμε να εξάγουμε και την τεχνογνωσία που αναπτύσσουμε εδώ σε όλα τα άλλα κέντρα παραγωγής της PMI ανά τον κόσμο».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη συνέντευξη: