Μάθε τα όργανα στο Μέγαρο

Μάθε τα όργανα στο Μέγαρο

Κυριακή πρωί κοντή γιορτή. Παιδιά και μεγάλοι στο Μέγαρο για να μάθουμε τα όργανα.

Το Μέγαρο είναι και για τα παιδιά. Το Μέγαρο των παιδιών ξεκινά τα κυριακάτικα πρωινά γνωριμίας των παιδιών με τα όργανα ορχήστρας. Με το «Άκου… τα ξύλινα!» οι μικροί φίλοι της μουσικής θα έρθουν σε επαφή με τα ξύλινα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας.

Στην σειρά προγράμματος με το όνομα «Άκου… τα όργανα!», παρουσιάζονται με ελκυστικό και διαδραστικό τρόπο στα παιδιά και τους νέους οι ομάδες των οργάνων της ορχήστρας, μέσα από κοσμαγάπητα έργα της συμφωνικής μουσικής. Ο στόχος αυτών των κυριακάτικων συναυλιών είναι οι μικροί μουσικόφιλοι να πάρουν περισσότερη γνώση και απόλαυση καθώς και παιχνίδι και εξοικείωση και οι μη μουσικόφιλοι μικροί να γίνουν μουσικόφιλοι.

Διαβάστε ακόμη: Χορεύω άρα Επικοινωνώ

Τις συστάσεις του επόμενου κυριακάτικου χάπενινγκ, που όπως καταλάβατε αφορά τα ξύλινα όργανα, θα κάνει το Κουιντέτο ξύλινων πνευστών «Αίολος» με μουσικές για φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο, κόρνο και φαγκότο από τον Μπαχ, τον Μότσαρτ, τον Γκέρσουιν, τον Γκουνό, τον Κόρσακοφ.

Στην απαιτητική, κατά την ταπεινή μας γνώμη, παρουσίαση, ο υπέροχος ηθοποιός Γεράσιμος Γεννατάς ενώ στην επιμέλεια της εκδήλωσης (άλλο ένα πολύ δύσκολο κομμάτι αφού απευθύνεται σε παιδιά), ο ομποΐστας και μουσικολόγος Γιάννης Τσελίκας.

Η συναυλία «Άκου… τα ξύλινα!» είναι η τρίτη στην σειρά του προγράμματος «Άκου… τα όργανα!».  Εδώ οι μικροί και μεγάλοι θα μάθουν για το σχήμα, το υλικό και το ηχόχρωμα των ξύλινων, τον τρόπο παιξίματός τους, καθώς και για τη θέση τους στην ορχήστρα.

Διαβάστε ακόμη: Ένα… πυθαγόρειο Κουαρτέτο

Τα περίεργα που πρόκειται να μάθουμε είναι πολλά. Ορίστε ένα για να σας ανοίξουμε την όρεξη: Το ξέρατε ότι τα ξύλινα δεν είναι απολύτως ξύλινα; Πως οι σωλήνες τους αποτελούνται από ξύλο, μέταλλο και πλαστικό ή και από τα τρία αυτά υλικά; Εμείς πάντως δεν το ξέραμε.

Λοιπόν. Η εκδήλωση «Άκου… τα ξύλινα!» θα γίνει την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 11.30 στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης στο Μέγαρο Μουσικής. Η σειρά συναυλιών «Άκου… τα όργανα!» ολοκληρώνεται τον Μάρτιο. Μετά τα ξύλινα τα παιδιά θα γνωρίσουν τα πλήκτρα (9.2), τον «Πέτρο και τον Λύκο & τον Μπαμπάρ το ελεφαντάκι» (23.2), τα κρουστά (9.3) και τα έγχορδα (30.3)

Η τιμή εισόδου είναι από 8 έως 14 ευρώ ενώ χορηγός της συναυλίας είναι η Eurobank.