Μάτια και στην πλάτη

Μάτια και στην πλάτη

Το νέο κράνος της Skully έχει κάμερα στην πίσω πλευρά του, στην οποία ενσωματώνεται GPS, και συνδέεται με το έξυπνο κινητό σας.  

Τα Google Glass μπορεί να έκαναν την αρχή, αλλά πλέον η φαντασία των μηχανικών και η μείωση του κόστους εύκαμπτων οθονών, οδηγούν σε ένα νέο στάδιο εξέλιξης της συνεργασίας ανθρώπων και υπολογιστών.

Η Skully, μια εταιρεία που εξειδικεύεται σε κράνη για μοτοσυκλέτες, παρουσίασε το μοντέλο P1, το οποίο ενσωματώνει μια εύκαμπτη οθόνη στην κάτω δεξιά γωνία της προστατευτικής καλύπτρας. Ο ρόλος της οθόνης είναι να προβάλει στο μοτοσικλετιστή την εικόνα που λαμβάνει μια κάμερα, η οποία είναι τοποθετημένη στην πίσω πλευρά του κράνους.

Διαβάστε επίσης: Τα google glass θα μας βάλουν τα γυαλιά στο σεξ!

Η διάσταση της οθόνης είναι μόλις 1 ίντσα, αλλά είναι αρκετή για να βάλει στο πεδίο του οδηγού μια εικόνα 180 μοιρών της δράσης που εξελίσσεται πίσω του. Επιπλέον, η οθόνη έχει τη δυνατότητα να προβάλει εικόνα πλοήγησης με τη βοήθεια ενσωματωμένου στο κράνος GPS και να συνδεθεί ασύρματα με smart phone για να προβάλει μηνύματα. Προσωρινά, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει την τιμή του προϊόντος.

Πηγή: Digi1.gr