Μάχη με τις φλόγες στην Άσσηρο: Ολονύχτια επιχείρηση και εναέρια μέσα από το πρωί
- 30/07/2025, 09:15
- SHARE

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Ασσήρου, στη Θεσσαλονίκη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν ολονύχτια μάχη για να περιορίσουν το μέτωπο. Η εικόνα της πυρκαγιάς είναι σήμερα πιο βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ώρες, ωστόσο η κατάσταση παραμένει επιφυλακτική.
Με το πρώτο φως της ημέρας, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο ξεκίνησαν ρίψεις νερού, ενισχύοντας τις χερσαίες δυνάμεις, που αποτελούνται από 130 πυροσβέστες, επτά πεζοπόρα τμήματα και 35 οχήματα. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συνδράμουν και μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Χθες το βράδυ, πάντως, εστάλη μήνυμα μέσω 112 προς τους κατοίκους των οικισμών Χρυσαυγή και Πολυδένδρι, καλώντας τους να είναι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.
Παράλληλα, λόγω της πυρκαγιάς, παραμένει κλειστός ο κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης – Προμαχώνα, στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Λαγκαδά και Δορκάδας.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις με στόχο να θέσουν την πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο εντός της ημέρας.