Μαζικές απολύσεις της Coinbase μετά την κατάρρευση της αγοράς κρυπτονομισμάτων

Μαζικές απολύσεις της Coinbase μετά την κατάρρευση της αγοράς κρυπτονομισμάτων
In this photo illustration a Coinbase logo is displayed on a smartphone screen in Athens, Greece on December 17, 2022. (Photo illustration by Nikolas Kokovlis/NurPhoto) (Photo by Nikolas Kokovlis / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Νέο κύμα απολύσεων της Coinbase, με την κατάρρευση της FTX να συνεχίζει να χτυπά τον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Στην απόλυση του 25% του εργασιακού της δυναμικού ανακοίνωσε ότι προχωρά η Coinbase. O αριθμός των εργαζόμενων που θα αποχωρήσουν αναμένεται να φτάσει περίπου τους 950.

Σε ανάρτησή του στη σελίδα της εταιρείας, ο CEO Brian Armstrong έγραψε ότι μετά την κατάρρευση της FTX και άλλων επιχειρήσεων του χώρου, αναμένονται ακόμη περισσότερες παράπλευρες απώλειες για το σύνολο των αγοράς των cryptos.

Η Coinbase, ως εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο που είναι υποχρεωμένο να δημοσιεύει αναλυτικές τριμηνιαίες αναφορές με τα οικονομικά της αποτελέσματα.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε από το αρμόδιο οικονομικό τμήμα της πολιτείας της Νέας Υόρκης μια εξωδικαστική συμφωνία με την Coinbase ύψους 100 εκατ. δολαρίων, εξαιτίας της αποτυχίας της να ακολουθήσει συγκεκριμένους κανόνες συμμόρφωσης, κάτι το οποίο για πολλούς αποτελεί σημάδι μιας μακροχρόνιας επιβολής περιορισμών για όλο τον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά της προσπάθειες που έχει καταβάλει ως τώρα η Coinbase, ο λεγόμενος «χειμώνας των cryptos» την έχει χτυπήσει άσχημα, με τις μετοχές της να έχουν χάσει σχεδόν το 90% της αξίας τους από τον Νοέμβριο του 2021, και τα καθαρά της έσοδα να σημειώνουν τον περασμένο Νοέμβριο πτώση της τάξης του 28%.

Ως αποτέλεσμα αυτών των εξαιρετικά αρνητικών εξελίξεων, έρχονται τώρα αποφάσεις για μαζικές απολύσεις. Τον περασμένο Μάιο η Coinbase είχε ήδη ανακοινώσει ότι χαμηλώνει τον ρυθμό προσλήψεων για όλες τις δραστηριότητές της. Μόλις έναν μήνα μετά, τον Ιούνιο, ανακοίνωσε την απόλυση 1.100 εργαζόμενων – τότε το 18% του συνολικού εργασιακού της δυναμικού.

Στην ανάρτησή του ο Armstrong αναγνώρισε το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, σημειώνοντας ότι η εταιρεία του είχε λανθασμένα συνδέσει την αύξηση του δυναμικού της με την αναπτυξιακή της πορεία. «Ειδικά υπό αυτές τις οικονομικές συνθήκες, είναι σημαντικό να δώσουμε περισσότερη προσοχή στην αποδοτικότητα», είπε.

Οι μαζικές απολύσεις αποτελούν μια νέα σκληρή πραγματικότητα στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Τον Δεκέμβριο η CoinDesk σημείωσε ότι περισσότερες από 26.000 θέσεις εργασίας στις εταιρείες του κλάδου χάθηκαν το 2022. Στις 5 Ιανουαρίου το πρακτορείο Reuters είχε αναφέρει ότι η εταιρεία Genesis απέλυσε το 30% των υπαλλήλων της, ενώ η τράπεζα Silvergate με ειδίκευση στα κρυπτονομίσματα επέλυσε το 40% του εργασιακού της δυναμικού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ