Μαζικές περικοπές από την Tesla – Απολύονται έως και 15.000 εργαζόμενοι

Μαζικές περικοπές από την Tesla – Απολύονται έως και 15.000 εργαζόμενοι
05 March 2024, Brandenburg, Grünheide: A vehicle from the security service drives in front of the Tesla car factory in Grünheide, where production is at a standstill due to a power outage. The factory in Grünheide near Berlin has been evacuated, a spokeswoman said. Photo: Sebastian Gollnow/dpa (Photo by Sebastian Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο με βάση την αξία της αγοράς είχε 140.473 υπαλλήλους παγκοσμίως τον Δεκέμβριο του 2023.

Η Tesla του Έλον Μασκ αναμένεται να απολύσει περισσότερο από το 10% του εργατικού δυναμικού της, ανέφερε τη Δευτέρα το -καλά ενημερωμένο σε θέματα τεχνολογίας site- Electrek, επικαλούμενο εσωτερικό υπόμνημα της εταιρείας.

Η Tesla είπε στους διευθυντές να εντοπίσουν τα κρίσιμα μέλη της ομάδας, και ανέστειλε κάποιες ανταμοιβές μετοχών, ενώ ακύρωσε τις ετήσιες αξιολογήσεις ορισμένων εργαζομένων, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο πρόσθεσε ότι η εταιρεία μείωσε επίσης την παραγωγή στο Gigafactory της Σαγκάης.

«Καθώς προετοιμάζουμε την εταιρεία για την επόμενη φάση της ανάπτυξής μας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να εξετάσουμε κάθε πτυχή της εταιρείας για τη μείωση του κόστους και την αύξηση της παραγωγικότητας» υποστήριξε στο memo ο Έλον Μασκ.

«Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, κάναμε μια ενδελεχή ανασκόπηση του οργανισμού και πήραμε τη δύσκολη απόφαση να μειώσουμε το προσωπικό μας κατά περισσότερο από 10% σε παγκόσμιο επίπεδο» συμπλήρωσε.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο με βάση την αξία της αγοράς είχε 140.473 υπαλλήλους παγκοσμίως τον Δεκέμβριο του 2023, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεσή της. Οι αναφερόμενες περικοπές θα επηρεάσουν περίπου 15.000 εργαζόμενους, ενώ το υπόμνημα δεν ανέφερε πόσες θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν.

Η Tesla δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό από το Reuters.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία η οποία πρόκειται να ανακοινώσει τα τριμηνιαία κέρδη της στις 23 Απριλίου, ανακοίνωσε μείωση των παραδόσεων οχημάτων το πρώτο τρίμηνο, την πρώτη μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια και επίσης κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς.

Εν τω μεταξύ, η Tesla απέσυρε τα σχέδια για την παραγωγή ενός φθηνού αυτοκινήτου, εγκαταλείποντας έναν από τους μακροχρόνιους στόχους του Μασκ να κατασκευάσει προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα για το μαζικό κοινό.

Μετά από χρόνια ταχείας αύξησης των πωλήσεων που βοήθησαν να μετατραπεί η Tesla στην πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, η εταιρεία προετοιμάζεται για επιβράδυνση το 2024.

Η κατασκευάστρια εταιρεία EV αργεί να ανανεώσει τα γερασμένα μοντέλα της, καθώς τα υψηλά επιτόκια έχουν εξασθενίσει την όρεξη των καταναλωτών για μεγάλες αγορές, ενώ οι αντίπαλοι στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, κυκλοφορούν φθηνότερα μοντέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com