Η μεγαλύτερη ομοσπονδιακή τράπεζα της Γερμανίας ξεκινά την παροχή υπηρεσιών για κρυπτονομίσματα

Η μεγαλύτερη ομοσπονδιακή τράπεζα της Γερμανίας ξεκινά την παροχή υπηρεσιών για κρυπτονομίσματα
Cryptocurrency digital currency exchange, illustration (Photo by RICHARD JONES/SCIENCE PHOTO LIBR / RJX / Science Photo Library via AFP) Photo: AFP
Η LBBW και η Bitpanda θα προσφέρουν θεματοφυλακή κρυπτονομισμάτων σε θεσμικούς και εταιρικούς πελάτες από το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Η μεγαλύτερη ομοσπονδιακή τράπεζα της Γερμανίας, η Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) σχεδιάζει να αρχίσει να προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης κρυπτονομισμάτων σε συνεργασία με το ανταλλακτήριο Bitpanda.

Η LBBW και η Bitpanda θα προσφέρουν θεματοφυλακή κρυπτονομισμάτων σε θεσμικούς και εταιρικούς πελάτες από το δεύτερο εξάμηνο του 2024, ανέφεραν οι δύο εταιρείες σε ανακοίνωσή τους τη Δευτέρα.

«Η ζήτηση από τους εταιρικούς πελάτες μας για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία αυξάνεται», δήλωσε ο Γιούργκεν Χάρενγκελ, διευθύνων σύμβουλος εταιρικής τραπεζικής της LBBW.

Οι γερμανικές τράπεζες και οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων δραστηριοποιούνται όλο και περισσότερο στα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία, προσφέροντας υπηρεσίες θεματοφυλακής και αναπτύσσοντας τα δικά τους προϊόντα για την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων ενόψει των κανονισμών της ΕΕ που είναι έτοιμοι να τεθούν σε ισχύ αργότερα φέτος.

Η Deutsche Bank επεξεργάζεται τη δική της υπηρεσία θεματοφυλακής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, ενώ η μονάδα της DWS συμμετέχει σε κοινοπραξία που αναπτύσσει ένα σταθερό νόμισμα σε ευρώ.

Η LBBW, στους ιδιοκτήτες της οποίας περιλαμβάνονται ορισμένα από τα ταμιευτήρια της χώρας, το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης και η πόλη της Στουτγάρδης, διαθέτει περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 333 δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com