Μαζική απεργία 40.000 εργαζόμενων της Verizon

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα δύο μεγάλα συνδικάτα της εταιρείας δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για τη νέα σύμβαση εργασίας.

Η Verizon Communications ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοί της στις μονάδες ενσύρματων υπηρεσιών ξεκίνησαν την Τετάρτη μαζική απεργία καθώς τα συνδικάτα και η διοίκηση δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για τη νέα σύμβαση εργασίας.

Τα συνδικάτα CWA και IBEW προκήρυξαν την απεργία -από τις μεγαλύτερες στην Verizon τα τελευταία χρόνια- τη Δευτέρα μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις. Τα δύο συνδικάτα αντιπροσωπεύουν περίπου 40.000 εργαζομένους στις ενσύρματες μονάδες της Verizon, που περιλαμβάνουν τις υπηρεσίες ίντερνετ, τηλεφώνου και τηλεόρασης Fios.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι είχε εκπαιδεύσει «χιλιάδες» εργαζομένους που δεν είναι μέλη των συνδικάτων για να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Οι εργαζόμενοι είχαν κατέβει σε απεργία κατά τις αντίστοιχες διαπραγματεύσεις του 2011. Ύστερα από δύο εβδομάδες κινητοποιήσεων, επιτεύχθηκε συμφωνία για τη νέα σύμβαση εργασίας.

Η εταιρία και τα συνδικάτα βρίσκονται σε συνομιλίες από τον περασμένο Ιούνιο σχετικά με τα σχέδια της Verizon για περικοπή επιδομάτων σε βάθος τριετίας.