Με 156 «ναι» πέρασε η τροπολογία για ΠΑΟΚ – Ξάνθη

Με 156 «ναι» πέρασε η τροπολογία για ΠΑΟΚ – Ξάνθη
Ο ΥφΕΣ Θεόδωρος Λιβάνιος (Α) μιλά στη μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Εκλογή Βουλευτών», στη Βουλή, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αποχή από την ψηφοφορία επέλεξαν Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25.

Όπως είναι γνωστό η ονομαστική τροπολογία έγινε με αίτημα ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποχή από την ψηφοφορία επέλεξαν Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25. Η διαδικασία έγινε με ηλεκτρονική ψήφο. Νωρίτερα σήμερα η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε πως με την τροπολογία έχουμε σαφή παραβίαση του αυτοδιοίκητου του αθλητισμού, πυροδότηση του κλίματος και υπονόμευση σε εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Κριτική στην κυβέρνηση πως δημιούργησε μείζον πρόβλημα άσκησε από το Κίνημα Αλλαγής ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, λέγοντας πως δεν χρειάζονται εκπτώσεις στη νομοθεσία καθώς η κοινωνία απαιτεί διαφάνεια.

Ως προς τη διαφάνεια η Ελλάδα είναι παράδειγμα προς αποφυγή επεσήμανε από το ΚΚΕ ο Μανώλης Συντυχάκης, λέγοντας πως ο αθλητισμός από κοινωνικό αγαθό είναι εμπόρευμα. Έρχεστε να πυροδοτήσετε το κλίμα ανάμεσα σε δύο ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα είπε από την Ελληνική Λύση ο Κωνσταντίνος Μπούμπας.

Οι επιστολές που εστάλησαν

Επιστολές που συνυπολογίζονται γιατί λείπουν δικαιολογημένα για λογαριασμό της κυβέρνησης ή της Βουλής έστειλαν:
Μητσοτάκης, Σταϊκούρας, Δένδιας, Βαρβιτσιώτης, Κώστας Καραμανλής, Βλάσης, Πιπιλή, Μπακογιάννη, Ρουσόπουλος, Καράογλου, Μπακογιάννη, Αθανασίου, Στυλιανίδης, Χατζηβασιλείου.

Από ΣΥΡΙΖΑ: Κατρούγκαλος και Τριανταφυλλίδης.

Πρόθεση ψήφου χωρίς να συνυπολογίζονται οι ψήφοι από τους: Βαγιωνά, Μουζάλα, Ελευθεριάδου, Φάμελλο, Αλεξιάδη, Βαρδάκη, Αραχωβίτη, Αχτσιόγλου.

Η τροπολογία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, αντιμετωπίζει σύμφωνα με την ίδια τα φαινόμενα πολυιδιοκτησίας στο ποδόσφαιρο. «Όταν απειλείται με διχασμό η ελληνική κοινωνία, η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας από κυβέρνηση είναι στάση ευθύνης», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη παρουσιάζοντας στην ολομέλεια την τροπολογία με την οποία, «αντί της αποβολής της οικείας ομάδας από το πρωτάθλημα, επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης πέντε έως δέκα βαθμούς από το τρέχον ή από το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της παράβασης», ανέφερε η ίδια από το βήμα της Βουλής.

Προηγήθηκε η διαγραφή από τη ΝΔ του ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη, και ο πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Την ίδια στιγμή διέκοψε τις εργασίες της η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει από τις 10.00 το πρωί, και συζητά τα οργανωτικά του Συνεδρίου, προκειμένου οι βουλευτές να μετάσχουν στην ονομαστική ψηφοφορία στην Βουλή για την τροπολογία που αφορά το ποδόσφαιρο. Βγαίνοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είπε με χιούμορ προς τους δημοσιογράφους «πάμε να δούμε αν ήταν πέναλτι».