Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1st Executive Dinner #culture_in_digital_era

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1st Executive Dinner #culture_in_digital_era

Το κλειστό δείπνο διοργάνωσε η People for Business  και η Talentia Software Hellas.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Executive Dinner #culture_in_digital_era, που διοργάνωσαν από κοινού η People for Business (www.pfb-group.com) και η Talentia Software Hellas (www.talentiasoftware.gr), την Τετάρτη 14 Μαρτίου, στον ιδιαίτερο χώρο του εστιατορίου «Ελαίας Γη», στην Πολιτεία.

Το κλειστό αυτό δείπνο τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένοι Επιχειρηματίες, Γενικοί Διευθυντές και Διευθυντές Ανθρώπινου Δυναμικού γνωστών ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών.

Keynote speaker της βραδιάς ήταν ο Γιώργος Μαθάς, ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που ολοκλήρωσε επίσημα τον διάπλου της Μάγχης, μετά τον Ιάσωνα Ζηργάνο, πριν 50 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, περιέγραψε την εμπειρία του και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα, καταφέρνοντας να εμπνεύσει τους παρευρισκόμενους.

Στη συνέχεια, η Ρεβέκκα Πιτσίκα, Πρόεδρος & CEO της PfB Group και ο Κώστας Καδής, MD της Talentia Software Hellas εστίασαν στο πώς η σύγχρονη επιχείρηση μπορεί να προετοιμάσει κατάλληλα το ανθρώπινο δυναμικό της, αξιοποιώντας τα χαρακτηριστικά της νέας γενιάς, της Generation Z, στην εποχή της τεχνολογίας, που είναι γεμάτη προκλήσεις για όλους.

Ειδικότερα, η Ρεβέκκα Πιτσίκα, Πρόεδρος & CEO της PfB Goup, επεσήμανε ότι «Στην εποχή της τεχνολογίας, η αλλαγή είναι αναπόφευκτη και αυτό που κάνει επιτυχημένη μια επιχείρηση είναι η ικανότητά της να την αγκαλιάσει. Αυτό σημαίνει νέους τρόπους εργασίας, νέους τρόπους σκέψης, διαφορετικές προσεγγίσεις και προϋποθέτει κουλτούρα που να φέρνει μια φρέσκια οπτική γωνία στο επιχειρείν. Η κουλτούρα πλέον αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής στρατηγικής.

Κουλτούρα με έμφαση στις δεξιότητες, στα προσωπικά χαρακτηριστικά κάθε εργαζόμενου, στην προσωπικότητα, στον τρόπο σκέψης και δράσης του και όχι στις γνώσεις, γιατί αυτές μπορούν να αποκτηθούν. Κουλτούρα με έμφαση στην τεχνολογία, τις ευέλικτες δομές, την αξιοποίηση των δεδομένων, τα σύγχρονα συστήματα ανάπτυξης ταλέντου. Κουλτούρα με επίκεντρο τον άνθρωπο που αξιοποιεί στο έπακρο την τεχνολογία».

Από την πλευρά του ο Κώστας Καδής, MD της Talentia Software Hellas παρουσίασε παραδείγματα χρήσης των τεχνολογιών της Talentia Software και πως αυτές μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και την ανταγωνιστικότητα  των επιχειρήσεων άμεσα. Ειδικότερα επισήμανε: «Σήμερα οι επιχειρήσεις πρέπει να κάνουν το επόμενο βήμα και να ενσωματώσουν τις τεχνολογικές δυνατότητες που προσφέρονται στη διαχείριση και ανάπτυξη των ταλέντων τους. Οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν δεν είναι μικρές αλλά θα δώσουν στις επιχειρήσεις που θα τις εφαρμόσουν σημαντικό προβάδισμα τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά – και η κουλτούρα είναι ο βασικός παράγοντας που πρέπει να καλλιεργήσουν ώστε να τα καταφέρουν.».

Η βραδιά έκλεισε με ένα απολαυστικό δείπνο ελληνικών γεύσεων και πολύ συζήτηση.