Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες η κακοκαιρία Elias σφυροκοπά τη χώρα

Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες η κακοκαιρία Elias σφυροκοπά τη χώρα
Πλημμυρισμένος δρόμος στο Βόλο, την τρίτη μέρα της κακοκαιρίας DANIEL, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023. Κορυφώνεται η αγωνία, όσο περνούν οι ώρες και οι μέρες, για τους ανθρώπους που αγνοούνται στο Βόλο και το Πήλιο και δεν έχουν δώσει σημεία ζωής, ενώ η κακοκαιρία επιμένει με ραγδαίες μπόρες -από το πρωί και κατά τη διάρκεια της νύχτας- με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται τα προβλήματα τόσο στον Βόλο, όσο και στο Πήλιο που κυριολεκτικά έχουν υποστεί ανυπολόγιστες καταστροφές. Στους δύο νεκρούς της Μαγνησίας, υπάρχουν και 4 αγνοούμενοι, μεταξύ των οποίων, ένα ζευγάρι 35χρονων Αυστριακών, που η τύχη τους αγνοείται, όταν το σπίτι που παραθέριζαν στα Ποτιστικά του Νοτίου Πηλίου παρασύρθηκε από τους χειμάρρους, ενώ οι ίδιοι βρίσκονταν μέσα σε αυτό. Ο Βόλος είναι χωρίς υδροδότηση και πόσιμο νερό για τρίτη ημέρα και οι Αρχές δίνουν αγώνα για να δώσουν ανάσες ζωής σε μία πόλη που προσπαθεί να επανέλθει σε ένα στοιχειώδες επίπεδο κανονικότητας, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η πρωτόγνωρη κακοκαιρία, ενώ σταδιακά αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΤΖΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 25-09-2023/0100 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τα οποία δεν παρουσιάζουν μεγάλες διαφοροποιήσεις. Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά: Σήμερα Τρίτη (26-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας), στη Στερεά (στους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας) και στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).

Την Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, την κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Φθιώτιδας, στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως το μεσημέρι στις Σποράδες, τη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια, και τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ ανανεώνονται ανά δωδεκάωρο και για περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού ανατρέξτε στα τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).