Με την τεχνητή νοημοσύνη ο εντοπισμός των οδικών παραβιάσεων – Η ομιλία στο κινητό και η ζώνη ασφαλείας

Με την τεχνητή νοημοσύνη ο εντοπισμός των οδικών παραβιάσεων – Η ομιλία στο κινητό και η ζώνη ασφαλείας
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο έως και 1.000 λίρες Αγγλίας και έξι βαθμούς ποινής.

Νέες κάμερες θα τοποθετηθούν στους αυτοκινητόδρομους των Midlands της Βρετανίας, οι οποίες θα είναι σε θέση να ανιχνεύουν αυτόματα τους οδηγούς που χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα ή δεν φορούν ζώνες ασφαλείας.

Η νέα τεχνολογία αιχμής, η οποία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI), θα διευκολύνει τη σύλληψη των οδηγών που παρανομούν και θα κάνει τους δρόμους ασφαλέστερους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις στα Midlands είναι μεταξύ εκείνων που έχουν υπογράψει το πρόγραμμα, το οποίο θα προβλέπει την τοποθέτηση καμερών σε ένα όχημα ή ρυμουλκούμενο, επιτρέποντάς τους να βλέπουν μέσα στα οχήματα και τι κάνουν οι οδηγοί. Η δοκιμή του National Highways ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2021, όταν οι οδηγοί που εντοπίστηκαν να οδηγούν χωρίς ζώνες ασφαλείας ή να μιλούν στο τηλέφωνο από την αστυνομία με τη χρήση της τεχνολογίας, έλαβαν προειδοποιητικές επιστολές που τους ενημέρωναν για τους κινδύνους της συμπεριφοράς τους.

Τώρα η τεχνολογία θα επεκταθεί ευρύτερα από αυτόν τον μήνα και θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους για να καθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα χρησιμοποιείται σε εθνικό επίπεδο στο μέλλον. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη στερέωση των καμερών σε γερανογέφυρες.

Ο νέος τύπος τεχνολογίας καταγράφει υλικό από τους διερχόμενους οδηγούς. Οι εικόνες επεξεργάζονται με τη AI για να αναλυθεί αν οι οδηγοί χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο ή αν οι οδηγοί δεν έχουν ζώνη ασφαλείας.

Στη συνέχεια, οι εικόνες διαβιβάζονται στην αστυνομία για να αποφασίσει αν θα αναλάβει δράση. Στους οδηγούς μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως και 500 λίρες Αγγλίας για τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας επιπλέον των βαθμών ποινής, ενώ η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο έως και 1.000 λίρες Αγγλίας και έξι βαθμούς ποινής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: