Με το «δεξί» στο Χρηματιστήριο το Delivery Hero – Πάνω απ’ τα 5 δισ. δολάρια η αποτίμηση

Με το «δεξί» στο Χρηματιστήριο το Delivery Hero – Πάνω απ’ τα 5 δισ. δολάρια η αποτίμηση

Η τιμή της μετοχής άγγιξε μέχρι και τα 26,90 ευρώ.

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η τελική αποτίμηση του Delivery Hero μετά την δημόσια εγγραφή της εταιρείας στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, φτάνοντας στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Η εισαγωγή, που ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, ξεκίνησε με την τιμή τηςμετοχής στα 25,50 ευρώ, στην κορυφή της κλίμακας τιμών.

Η τιμή της μετοχής αυξήθηκε γρήγορα και άγγιξε μέχρι και τα 26,90 ευρώ (5,5% επάνω, δηλαδή) την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αυτή η τιμή είναι που εκτόξευσε την αποτίμηση τηςεταιρείας στα σχεδόν 4,5 δισ. ευρώ ή περίπου 5,1 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία που μετρά ήδη έξι χρόνια ζωής, είδε τα κέρδη της να φτάνουν τα 465 εκατομμύρια ευρώ (530 εκατομμύρια δολάρια) από το IPO, τα οποία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για να εξοφλήσει νέα κεφάλαια και να επενδύσει στην ανάπτυξη. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την «αντίπαλη» εταιρεία απ’ την Αμερική, την Blue Apron, η οποία δεν μπήκε με το «δεξί» στο Χρηματιστήριο πριν μερικές ώρες.

Παρά το επιτυχημένο δημόσιο ντεμπούτο του, το Delivery Heroδεν είναι κερδοφόρο σαν υπόσταση. Οι απώλειες του έτους ήταν πάνω από 202 εκατ. ευρώ αν και τα συνολικά έσοδα για το 2016 αυξήθηκαν κατά 71% σε ετήσια βάση, φθάνοντας τα 347 εκατ. ευρώ (390 εκατ. δολάρια) και οι συνολικές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 51%.

Να τονισθεί πώς το χθεσινό IPO ήταν μια «νίκη» για την Rocket Internet, η οποία κατέχει το 35% του Hero χάρη στη συμφωνία με το FoodPanda.