Μεγάλη επέκταση της Beat στην πόλη του Μεξικού – Η επικείμενη «μετωπική» με την Uber και ο στόχος της Λατινικής Αμερικής

Μεγάλη επέκταση της Beat στην πόλη του Μεξικού – Η επικείμενη «μετωπική» με την Uber και ο στόχος της Λατινικής Αμερικής

«Θέλουμε να είμαστε αδίστακτοι» με τον ανταγωνισμό, τονίζει στο Bloomberg ο Νίκος Δρανδάκης.

Στην πόλη του Μεξικού αναμένεται να επεκτείνει σύντομα τη δραστηριότητά της η Beat και από ό,τι φαίνεται η πρωτεύουσα της χώρας της κεντρικής Αμερικής πρόκειται να μετατραπεί σε «αρένα». Κι αυτό γιατί μερίδιο της πίτας της Uber που ήδη κυριαρχεί στην αγορά του διαμοιρασμού των μετακινήσεων, διεκδικεί και η κινεζική Didi Chuxing.

«Θέλουμε να είμαστε αδίστακτοι», αναφέρει στο Bloomberg ο Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής και CEO της Beat. «Έχουμε ό,τι χρειάζεται για να διεκδικήσουμε ένα σημαντικό κομμάτι από την αγορά της πόλης του Μεξικού».

Όπως αναφέρει και το δημοσίευμα, η εταιρεία που εξαγοράστηκε από τη Daimler έχει ήδη «κατακτήσει» τις αγορές της Αθήνας και της Λίμας, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν «συγκρούστηκε μετωπικά» με τον κολοσσό της Uber σε μία αγορά όπου διαθέτει τα πρωτεία.

Η πρωτεύουσα του Μεξικό αποτελεί μία εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη πόλη 21 εκατομμυρίων κατοίκων, που διαθέτει ανεπαρκές συγκοινωνιακό δίκτυο. Από την άλλη προσφέρει πληθώρα υποψήφιων οδηγών, καθώς δεν είναι λίγοι όσοι αναζητούν κύρια ή επιπλέον εργασία. «Είναι μία μεγάλη αγορά και είναι μια καλή αγορά, γιατί η μετακίνηση αποτελεί εδώ σημαντικό πρόβλημα», αναφέρει στο Bloomberg ο Φερνάντο Πιάεζ, σύμβουλος μεταφορών στο World Resources Institute στην πόλη του Μεξικού.

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά στη μέχρι σήμερα πορεία της Beat και επισημαίνει πως το ένα τρίτο των επιβατών ταξί στην Αθήνα επιλέγουν τη μετακίνησή τους μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής, ενώ τονίζει την εδραίωση της υπηρεσίας στην πρωτεύουσα του Περού, όπου αποτελεί την πρώτη επιλογή μετακίνησης με ταξί, «υπερνικώντας την Uber».

Η εταιρεία που εξαγοράστηκε πέρυσι από την Daimler AG, ιδιοκτήτρια της Mercedes-Benz, έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ, έχει τετραπλασιάσει έκτοτε το μέγεθός της, απασχολώντας 400 υπαλλήλους και επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της και στην Μπογκοτά και το Σαντιάγκο, όπου απέκτησε περισσότερους από 1 εκατ. συνδρομητές στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η πόλη του Μεξικού θα αποτελέσει «μεγαλύτερη πρόκληση», καθώς εκεί η Uber έχει ήδη «χτίσει το προβάδισμα».

Πρόκειται για τη δεύτερη απόπειρα της Beat στη χώρα, καθώς το εγχείρημα είχε εγκαταλειφθεί το 2014 εξαιτίας έλλειψης κεφαλαίων. Όπως αναφέρει το άρθρο, με τη χρηματοδότηση της Daimler τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Νίκος Δρανδάκης κατάφερε αυτήν τη φορά να στείλει πέντε υπαλλήλους στην πόλη προκειμένου να καταλήξουν σε ένα σχέδιο προσφοράς της υπηρεσίας εξειδικευμένο στις ανάγκες της μεγαλούπολης. Οι υπάλληλοι φέρονται να χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες της Uber για την μετακίνησή τους στην πόλη, συζητώντας με οδηγούς και επιβάτες ώστε να δούνε με ποιον τρόπο θα μπορούσαν να τους «τραβήξουν μακρυά» από την ανταγωνίστρια εταιρεία.

Ο Ν. Δρανδάκης ωστόσο δεν αποκάλυψε τί ανακάλυψαν… Δήλωσε, όμως, πως ελπίζει να προσλάβει χιλιάδες οδηγούς πριν από το επίσημο λανσάρισμα της εφαρμογής στην πόλη του Μεξικού, και να δημιουργήσει μία ομάδα περίπου 40-50 ατόμων που θα περιλαμβάνει αντιπροσώπους μάρκετινγκ και οικονομικούς αναλυτές. Το σχέδιο, όπως επεσήμανε, είναι να γίνει η Beat η νούμερο ένα εταιρεία διαμοιρασμού μετακινήσεων στην πόλη μέσα σε τρία χρόνια.

«Είμαστε μικρότεροι αλλά είμαστε πιο ευέλικτοι και ικανοί να καινοτομήσουμε πιο γρήγορα σε σχέση με τους μεγάλους διεθνείς ανταγωνιστές μας», τόνισε.

Ο CEO της Beat πρόσθεσε πως μερικούς μήνες μετά την πόλη του Μεξικού, η εταιρεία σκοπεύει να επεκταθεί και στις πόλεις Γκουανταλαχάρα και Μοντερέι του Μεξικό, καθώς και στο Μεντεγίν και το Κάλι της Κολομβίας.

Επιθυμία του είναι μέχρι το 2022 η εφαρμογή να βρίσκεται σε κάθε μεγάλη πόλη της Λατινικής Αμερικής. «Έχουμε τις πηγές και το κεφάλαιο να το πραγματοποιήσουμε και διαθέτουμε και το know-how», καταλήγει.

Πηγή: Bloomberg