Μεγάλη εξαγορά των ομίλων Antenna και Raine στο Χόλιγουντ

Μεγάλη εξαγορά των ομίλων Antenna και Raine στο Χόλιγουντ

Οι δύο όμιλοι απέκτησαν τη γνωστή εταιρεία παραγωγής Imagine Entertainment.

Ο όμιλος Antenna, σε συνεργασία με τον Όμιλο Raine, προχώρησε στην εξαγορά της επιτυχημένης εταιρείας παραγωγής του Hollywood, Imagine Entertainment.

Ο Όμιλος Raine είναι μια επενδυτική τράπεζα και fund, κι ένας σημαντικός επενδυτής στους κλάδους των media, του αθλητισμού, της ψυχαγωγίας και του internet.  Έχει έδρα τη Ν. Υόρκη και συνεπενδυτές – πέραν του Ομίλου Antenna – είναι ο Sir Martin Sorrell, η China Media Capital, o σεϊχης του Abbu Dabbi κλπ.

Ο Όμιλος Antenna είναι από τους βασικούς μετόχους στην Raine (μαζί με τον Sorrell και άλλους μεγάλους επενδυτές) και ως εκ τούτου ο Θοδωρής Κυριακού είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Η εξαγορά της Imagine από την Raine αποσκοπεί στην επέκταση της δυναμικής της παρουσίας και στη διεύρυνση της παραγωγής περιεχομένου. Η Imagine Entertainment είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρείες παραγωγής του Hollywood, ιδρύθηκε το 1986 από τους Ron Howard και Brian Grazer και

έχει κερδίσει πάνω από 60 διεθνή βραβεία, μεταξύ των οποίων 10 βραβεία Όσκαρ και 40 βραβεία Emmy.

Συγκεκριμένα, Όσκαρ έχουν λάβει παραγωγές της, όπως οι ταινίες A Beautiful Mind, 8 Mile, Apollo 13, American Gangster, The Da Vinci Code, Liar- Liar, Backdraft και Parenthood

– θα κυκλοφορήσει στο ερχόμενο διάστημα τις ταινίες:  Inferno, American Made, Lowriders and The Dark Tower

– προβάλει τις σειρές Fox’s Empire, Shot’s Fired, NatGeo’s Breakthrough and Mars, ενώ προγενέστερες τηλεοπτικές παραγωγές της είναι οι NBC’s Parenthood, NBC’s Friday Night Lights, Fox’s 24 and 24: Live Another Day, Fox’s και Netflix’s Arrested Development, PBS’s Curious George

– οι ιδρυτές της Howard και Grazer έχουν κερδίσει βραβείο Emmy για την εκπληκτική HBO’s μίνι σειρά From the Earth to the Moon.

Παρουσιάζοντας τη στρατηγική του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ για περαιτέρω διεθνή επέκταση σε επτά νέες χώρες (πέραν των 14 που ήδη δραστηριοποιείται) ο κ. Θ. Κυριακού τόνισε: «Σήμερα, δραστηριοποιούμαστε σε 14 χώρες, σε 12 διαφορετικούς κλάδους. Οι εργαζόμενοί μας ξεπερνούν τους 2.500. Το κοινό που απευθυνόμαστε ξεπερνά τα 46 εκατομμύρια στην ελεύθερη τηλεόραση και έχουμε κάλυψη σε 85 εκατομμύρια σπίτια μέσω καλωδιακών και δορυφορικών δικτύων».