Υπό έλεγχο η φωτιά στο Λαγονήσι- Εκκενώθηκαν προληπτικά σπίτια

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Λαγονήσι- Εκκενώθηκαν προληπτικά σπίτια
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τις διάσπαρτες κατοικίες που βρίσκονται στη περιοχή.

Υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε νωρίς στο μεσημέρι στο Λαγονήσι. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση και λίγα πεύκα, αλλά στην πυροσβεστική σήμανε συναγερμός καθώς στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλά σπίτια.

Στο σημείο έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ έχει δοθεί εντολή να συνδράμουν δύο αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Ωστόσο, το ελικόπτερο παρουσίασε βλάβη, με αποτέλεσμα να προσγειωθεί και αυτή την ώρα επιχειρούν από αέρος δύο αεροσκάφη.

Προληπτική εκκένωση

Ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης διέταξε την εκκένωση περίπου 10 σπιτιών για προληπτικούς λόγους.

Όπως ανέφερε, η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής, της ΕΛ.ΑΣ. και Π.Π. Δήμου Σαρωνικού ήταν άμεση και η πυρκαγιά που ξεκίνησε μεταξύ Σπέλιζας και Φοινικιάς τίθεται σταδιακά υπό έλεγχο.

«Από την πρώτη στιγμή διατάξαμε την εκκένωση των κατοικιών που γειτνίαζαν με την δασική έκταση όπου εξελισσόταν η πυρκαγιά για την προστασία και ασφάλεια των πολιτών, με την βοήθεια των Διοικητών του Α.Τ. και του Τ.Α. Καλυβίων. Ωστόσο η πυρκαγιά δεν έπληξε κατοικίες» δήλωσε επίσης και προσέθεσε:

«Σε επιφυλακή στην περιοχή θα παραμείνουν οχήματα της Π.Υ. και της Π.Π. του Δήμου έως αύριο το πρωί για να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.
Ευχαριστώ θερμά όλες τος υπηρεσίες και τους εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό»

Ένας εγκαυματίας

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ παρέλαβαν ηλικιωμένο με εγκαύματα στα χέρια από το σημείο.

Μάλιστα, ο ίδιος εμφανίστηκε να παραδέχεται πως αυτός ήταν που κατά λάθος έβαλε τη φωτιά, όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να δώσει κατάθεση στο ανακριτικό. Ωστόσο σημειώνεται ότι παρά τα όσα φέρεται να είπε, δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν ο εν λόγω άνδρας έχει κάποια εμπλοκή με τη φωτιά.

Για προληπτικούς λόγους η Τροχαία έχει προχωρήσει σε έκτακτα μέτρα με εκτροπή της κυκλοφορίας στις λεωφόρους Καλυβίων και Αναβύσσου.