Το μεγαλύτερο iPad ίσως αργήσει να έρθει

Το μεγαλύτερο iPad ίσως αργήσει να έρθει
Photo: REUTERS

Πάνε πίσω χρονικά οι αρχικές παραγγελίες των προμηθευτών της Apple για μεγαλύτερες οθόνες.

Η επιτυχία των πωλήσεων των νέων iPhone φέρεται να πήγε πίσω χρονικά τις παραγγελίες της για μαζική παραγωγή μεγαλύτερων iPad μέσα στη χρονιά.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, οι προμηθευτές της Apple ήταν έτοιμη να ξεκινήσουν την κατασκευή των μεγαλύτερων οθονών της επόμενης γενιάς tablet από τον Δεκέμβριο, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.

Όμως, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η πρόκληση των κατασκευαστών οθονών να παράξουν ταυτόχρονα και τις μεγαλύτερες οθόνες των iPhone 6 Plus και αυτές των ογκωδέστερων iPad ήταν τόσο μεγάλη, που οι ημερομηνίες άλλαξαν.

Οι φήμες έχουν φουντώσει αφότου η Apple έστειλε προσκλήσεις για το μυστηριώδες event που θα διοργανώσει στις 16 Οκτωβρίου, στο Κουπερτίνο, έναν μόλις μήνα μετά την παρουσίαση των νέων iPhone και του Apple Watch.

Όλοι είναι βέβαιοι ότι η επόμενη γενιά iPad θα βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του event, ενώ αναμένεται να γίνει και η παρουσίαση των νέων iMac Retina. Σύμφωνα με ορισμένες φήμες, ανάμεσα στις καινοτομίες των καινούριων iPad θα είναι και μια γκάμα χρωμάτων, μεταξύ των οποίων θα βρίσκεται και το χρυσό.

Καθώς οι πωλήσεις των iPhone 6 σπάνε κάθε ρεκόρ, οι άνθρωποι της Apple αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη τις όποιες ριζοσπαστικές αλλαγές υπολόγιζαν, και να αφοσιωθούν στην ενίσχυση του άκρως επιτυχημένου λανσαρίσματος των smartphone της. Άλλωστε, οι 10 εκατ. συσκευές που πωλήθηκαν τις πρώτες τρεις μέρες, φαίνεται πως ξεπέρασαν τις προσδοκίες όλων. Ακόμη και της ίδιας της εταιρείας.