Μεϊμαράκης: Να γιατί έχασα από τον Κυριάκο

Μεϊμαράκης: Να γιατί έχασα από τον Κυριάκο
80η ΔΕΘ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Β.ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ

Για την ήττα του στις εσωκομματικές αλλαγές της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην εκπομπή «Στον Ενικό».

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε πως ήταν «ψυχολογικά προετοιμασμένος» για την εκλογική ήττα και πως περίμενε να χάσει με μεγαλύτερη διαφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Μου συνέβη ένα θλιβερό γεγονός με επηρέασε ψυχολογικά και με έριξε. Ο θάνατος της αδελφής μου. Με βρήκε χωρίς πολλά ψυχολογικά αποθέματα ο β’ γύρος, δεν κινήθηκα όσο θα έπρεπε.Εγώ περίμενα ότι θα έχανα πολύ περισσότερο», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης σε συνέντευξη του στην εκπομπή “Ενικός”.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε πως στεναχωρήθηκε από την συμπεριφορά συνυποψηφίων του όλο αυτό το διάστημα. «Ήμουν προβληματισμένος από όλη αυτή τη διαδικασία για το αν θα έπρεπε να συμμετάσχω. Δεν ήθελα να πάω για πρόεδρος μου προέκυψε. Άρα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, εγώ έπρεπε να είμαι υποψήφιος – είτε εκλεγόμουν είτε όχι», εξήγησε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος παράλληλα σχολίασε με νόημα:

«Τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αν οι εκλογές του β’ γύρου διεξάγονταν αμέσως μετά τον α’ γύρο στις 22 Νοεμβρίου και όχι στις 10 Ιανουαρίου, όπως έγινε τελικά».

Για τον Αντώνη Σαμαρά ανέφερε: «στον α’ γύρο ο Σαμαράς στήριξε τους πάντες, εκτός από μένα» και προσέθεσε πως δεν υπήρξε στήριξη στο πρόσωπό του από κανέναν συνυποψήφιό του: «Δεν πήρα ούτε για χρόνια πολλά τον Τζιτζικώστα, αφενός για να μην παρεξηγηθώ, αφετέρου γιατί αν μπεις σε μια τέτοια διαδικασία η άλλη πλευρά αποκτά δικαιώματα» και συμπλήρωσε: «δεν πιστεύω ότι τυχαία βρέθηκαν όλοι μαζί στα Θεοφάνεια στη Θεσσαλονίκη».

Σε ερώτηση για τη στήριξη Καραμανλή στο πρόσωπό του και το κατά πόσο αυτό τον έβλαψε, απέφυγε να απαντήσει ωστόσο σημείωσε: «Αν ο Καραμανλής θέλει να επιστρέψει, γυρίζει όποτε θέλει, δεν χρειάζεται να μου πει τίποτα».

Δείτε το βίντεο: