Μεϊμαράκης:Η απόλυση καθαριστριών και σχολικών φυλάκων δεν αποτελεί μεταρρύθμιση

Μεϊμαράκης:Η απόλυση καθαριστριών και σχολικών φυλάκων δεν αποτελεί μεταρρύθμιση
Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλά από το βήμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιείται λίγο πριν τη ορκωμοσία των βουλευτών στη Βουλή, Αθήνα, Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου 2015. Υπό την προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη, πραγματοποιείται συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής για την έναρξη της νέας Κοινοβουλευτικής Περιόδου.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

«Ο Αλέξης Τσίπρας ούτε σκοπεύει να με καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου, ούτε σκοπεύω να πάω».

«Η ΝΔ δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση», δηλώνει ο πρώην πρόεδρος και υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στην «Real news», τονίζοντας ότι «η σημερινή κατάσταση αναστρέφεται, αν υπάρξει άμεσα αλλαγή κυβερνητικής πολιτικής».

«Η ΝΔ δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση», δηλώνει ο πρώην πρόεδρος και υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στην «Real news» και προσθέτει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας ούτε σκοπεύει να με καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου, ούτε σκοπεύω να πάω…Θεωρώ ότι η σημερινή κατάσταση αναστρέφεται, αν υπάρξει άμεσα αλλαγή κυβερνητικής πολιτικής».

Αναφερόμενος στο διακύβευμα του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών ο κ. Μεϊμαράκης δηλώνει ότι «στις 10 Ιανουαρίου οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν εκείνον που θεωρούν ότι μπορεί να κάνει τη ΝΔ και πάλι πρώτη πολιτική δύναμη, εκείνον που μπορεί να εγγυηθεί την μετεξέλιξη σε ένα σύγχρονο ζωντανό και συλλογικό κόμμα που θα εμπνεύσει ξανά το σύνολο των πολιτών, εκείνον που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα του κόμματος και την εκ βάθρων ανανέωση της παράταξης σε ιδέες και πρόσωπα».

Σε ερώτηση σχετικά με τις απολύσεις των καθαριστριών επί υπουργείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κυβέρνηση Σαμαρά, ο κ. Μεϊμαράκης λέει: «Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι μόνο οι απολύσεις είναι μεταρρύθμιση;». Ακολούθως υποστηρίζει ότι για να βγούμε από την κρίση είναι αναγκαίο να προχωρήσουν οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς, προσθέτει όμως: «…οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις πρέπει να έχουν ένα εθνικό και κοινωνικό πρόσημο, να υπηρετούν το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας».