Mercedes-Benz: Τα κέρδη πέφτουν, αλλά όχι και οι τιμές

Mercedes-Benz: Τα κέρδη πέφτουν, αλλά όχι και οι τιμές
epa08501692 Flags with the Mercedes logo at the Mercedes-Benz factory in Ludwigsfelde, Germany, 22 June 2020. Brandenburg's prime minister Woidke visited Mercedes-Benz's heavy vehicle and MTU's airline engine factories, with particular interest on how the coronavirus Covid-19 pandemic has affected the companies. EPA/ADAM BERRY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα κέρδη από τις πωλήσεις μειώθηκαν από 14,9% σε 9,6% σε σύγκριση με πέρυσι.

Η Mercedes-Benz δήλωσε ότι δεν θα πάρει μέρος σε μια κούρσα… εκπτώσεων, αλλά αντίθετα θα υποστηρίξει τα υψηλά επίπεδα τιμών για τα πολυτελή αυτοκίνητά της, παρά την πτώση των κερδών της εταιρείας λόγω αλλαγών στα μοντέλα και καθυστερήσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Συγκεκριμένα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη προ τόκων και φόρων μειώθηκαν κατά 30% κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, φτάνοντας τα 3,86 δισ. ευρώ.

Στον τομέα αυτοκινήτων της Mercedes-Benz, τα κέρδη από τις πωλήσεις μειώθηκαν από 14,9% σε 9,6% σε σύγκριση με πέρυσι, με τις πωλήσεις οχημάτων να μειώνονται κατά 8%, φτάνοντας τις 462.978 μονάδες. Η εταιρεία επισήμανε ότι αυτό οφείλεται στις αλλαγές μοντέλων στην κορυφαία κατηγορία και στην αύξηση του κόστους λόγω δυσκολιών στην αλυσίδα εφοδιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Το πρώτο τρίμηνο θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει το χαμηλότερο σημείο στις πωλήσεις και αναμένουμε βελτίωση στο δεύτερο τρίμηνο”, δήλωσε η εταιρεία, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για υψηλά επίπεδα τιμών.

Λόγω του δυνατού ευρώ, οι ελεύθερες ταμειακές ροές του ομίλου από τις βιομηχανικές δραστηριότητες αυξήθηκαν κατά 3,2%, φτάνοντας τα 2,23 δισ. ευρώ.

Ο επικεφαλής οικονομικών, Harald Wilhelm, δήλωσε ότι ο όμιλος παραμένει “επιφυλακτικός στις παγκόσμιες οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις”, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις του ομίλου για το 2024 που προβλέπουν σταθερές πωλήσεις και ελαφρώς χαμηλότερο EBIT σε σύγκριση με το περασμένο έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: