Μέρκελ: Οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να βγάζουν νόημα

Μέρκελ: Οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να βγάζουν νόημα

«Το ερώτημα είναι, μπορεί και θα εκπληρώσει η Ελλάδα τις προσδοκίες που έχουμε όλοι».

Στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας βρέθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Στις δηλώσεις της αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους.

«Η Ελλάδα είχε έναν ορισμένο βαθμό ευελιξίας για το ποιες μεταρρυθμίσεις θα εφαρμόσει, αλλά τα μέτρα θα πρέπει να «βγάζουν νόημα» για την ικανοποίηση των Ευρωπαίων εταίρων της», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος και προσέθεσε: «Το ερώτημα είναι, μπορεί και θα εκπληρώσει η Ελλάδα τις προσδοκίες που έχουμε όλοι. Μπορεί να υπάρξει μεταβολή αναφορικά με τα μέτρα που μία κυβέρνηση επιλέγει αλλά στο τέλος το γενικό πλαίσιο πρέπει να βγάζει νόημα».

Παράλληλα, η κα. Μέρκελ συμπλήρσε: «Το είδαμε αυτό στην Ιρλανδία όταν η νέα κυβέρνηση άλλαξε κομμάτια του προγράμματος. Αλλά στο τέλος η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της χώρας πρέπει να αποκατασταθεί. Η Ελλάδα συνομιλεί με τους θεσμούς τώρα. Περιμένουμε για αυτές τις συνομιλίες. Και θα περιμένουμε για την αξιολόγηση των θεσμών».

Στουμπ: Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα

Για το ζήτημα των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους τοποθετήθηκε και ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, ο οποίος επεσήμανε: «ο χρόνος για την Ελλάδα εξαντλείται» και συμπλήρωσε: «δεν πρέπει να αλλάξουν οι όροι για την παροχή βοήθειας».

Γερμανία: Η Αθήνα δεν έχει υποβάλει ακόμη πλήρη λίστα μεταρρυθμίσεων