Μέρκελ:«Βοήθεια στις αδύναμες χώρες υπό προϋποθέσεις»

Μέρκελ:«Βοήθεια στις αδύναμες χώρες υπό προϋποθέσεις»

Σε σκληρή γραμμή η Καγκελάριος ενόψει των γερμανικών εκλογών της Κυριακής.

Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε προεκλογική συγκέντρωση στο Αμβούργο, διατήρησε τη σκληρή γραμμή της όσον αφορά το μέλλον της ευρωζώνης. Είπε για ακόμα μια φορά «όχι» στα ευρωομόλογα που οδηγούν στην «αμοιβαιοποίηση του χρέους», ενώ επανέλαβε ότι η βοήθεια στις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα έρχεται μόνο υπό προϋποθέσεις.

Η κ. Μέρκελ απέρριψε προηγούμενες προτάσεις που έχουν λάβει την υποστήριξη των Σοσιαλδημοκρατών, όπως το ταμείο εξαγοράς χρέους (debt-redemption fund) και η κοινή έκδοση ευρωομολόγων: «Βοηθάμε ο ένας τον άλλο στη ζώνη του ευρώ, αλλά έχουμε λόγο να βοηθήσουμε μόνο υπό προϋποθέσεις – ότι οι άλλες χώρες θα βάλουν σε τάξη πράγματα τα οποία σήμερα δεν είναι σε καλή κατάσταση», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος και πρόσθεσε. «Το αν θα συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι θα είναι αυτό που θα αποφασίσετε την Κυριακή».

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι δεν θα κάνουμε την Ευρώπη ισχυρότερη – και η Ευρώπη πρέπει να εξέλθει ισχυρότερη από την κρίση – αν είμαστε πάρα πολύ επιεικής με ο ένας με τον άλλο, αν δεν μπορούμε να βασιστούμε σε αυτά που υποσχεθήκαμε ότι θα κάνουμε», είπε η Μέρκελ σε άλλο σημείο της ομιλίας της.

Διαβάστε επίσης: Μέρκελ: Νέο «όχι» στο κούρεμα χρέους