Μέρκελ: Νέο «όχι» στο κούρεμα χρέους

Μέρκελ: Νέο «όχι» στο κούρεμα χρέους

«Το 2014 η απόφαση για νέα βοήθεια», λέει η Καγκελάριος σε συνέντευξη της λίγο πριν τις εθνικές εκλογές.

Το γερμανικό «όχι» σε ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους επαναλαμβάνει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Hessische-Niedersächsische Allgemeine η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, στην ερώτηση των δημοσιογράφων γιατί απορρίπτει με τόση επιμονή ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, η Άνγκελα Μέρκελ απαντά: «Εάν προχωρήσουμε σε άφεση του χρέους μιας χώρας, θα θελήσουν το ίδιο και άλλες χώρες. Αυτό θα είχε συνέπειες για τους επενδυτές στις χώρες της ευρωζώνης, οι οποίοι δεν θα ήταν σε θέση να γνωρίζουν εάν θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Διαβάστε ακόμη: Πέταξαν αυγό στον Στάινμπρουκ (βίντεο)

«Τους τελευταίους μήνες η Ευρώπη ανέκτησε αισθητά εμπιστοσύνη και θα πρέπει να αποφευχθεί οποιαδήποτε αβεβαιότητα», τονίζει η καγκελάριος.

Η καγκελάριος υπενθυμίζει ότι όταν η γερμανική βουλή ενέκρινε το τρέχον πακέτο βοήθειας, η κυβέρνησή της είχε υποδείξει ότι στα μέσα της επόμενης χρονιάς θα αξιολογηθεί η πρόοδος της Ελλάδας και θα αποφασιστεί εάν η Αθήνα θα λάβει νέα βοήθεια «κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις για το 2015-2016». «Εάν λοιπόν δημοσιοποιούσαμε από τώρα κάποιους αριθμούς, αυτοί δεν θα ήταν σίγουροι. Πέραν τούτου, θα πρέπει να διατηρηθεί η πίεση προς την Ελλάδα για μεταρρυθμίσεις. Η χώρα αυτή κατάφερε κάποια πράγματα, με τα μέτρα που έλαβε. Θα πρέπει ακόμη να υλοποιηθούν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις», καταλήγει η καγκελάριος.