Μετά από 242 χρόνια κλείνουν τα τελευταία καταστήματα Debenhams -Δεν άντεξαν στην πανδημία

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις 15 Μαΐου κλείνει οριστικά η βρετανική εταιρεία πολυκαταστημάτων τα καταστήματά της, αφού δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει οικονομικά στην κρίση της πανδημίας. Ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 1778.

Η βρετανική εταιρεία πολυκαταστημάτων Debenhams θα κλείσει οριστικά τα τελευταία καταστήματά της στις 15 Μαΐου έπειτα από 242 χρόνια στον χώρο του λιανεμπορίου, καθώς δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει οικονομικά στην κρίση του κορωνοϊού.

Η Debenhams, που ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 1778, ξεκίνησε τον Δεκέμβριο διαδικασία ρευστοποίησης επιφέροντας σφοδρό πλήγμα στον τομέα του λιανεμπορίου στη Βρετανία.

Παρότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα επί σειρά ετών, οι επιπτώσεις από τα lockdown εξαιτίας της πανδημίας επέφεραν το τελειωτικό πλήγμα.

Έχοντας ήδη ανακοινώσει το κλείσιμο 52 καταστημάτων της μέχρι τις 8 Μαΐου, η Debenhams ανακοίνωσε σήμερα ότι τα υπόλοιπα 49 καταστήματα θα κλείσουν είτε στις 12 είτε στις 15 Μαΐου.

Το κλείσιμο στις 15 Μαΐου περιλαμβάνει καταστήματα στο Μπέλφαστ, το Μπέρμινγχαμ, το Μπρίστολ, το Μάντσεστερ, το Λίβερπουλ, το Νιούκαστλ και το Σουόνσι.

Τα Debenhams πρόσφεραν εκπτώσεις ενόψει του οριστικού τους κλεισίματος που έφθαναν το 80% σε προϊόντα σπιτιού και σε ρουχισμό.

Παρότι η φυσική παρουσία των Debenhams δεν θα υπάρχει πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο, η επωνυμία θα συνεχίσει να υφίσταται.

Τον Ιανουάριο, η ηλεκτρονική εταιρεία λιανικής ένδυσης Boohoo αγόρασε την Debenhams για 55 εκατομμύρια λίρες και πρόκειται να λανσάρει προϊόντα με την επωνυμία αυτή στην ιστοσελίδα της στις αρχές του 2022.