Μετά από γύρους απολύσεων και την αποχώρηση του CEO, η Zulily δηλώνει ότι η «οικονομική αστάθεια» την ανάγκασε να κλείσει

Μετά από γύρους απολύσεων και την αποχώρηση του CEO, η Zulily δηλώνει ότι η «οικονομική αστάθεια» την ανάγκασε να κλείσει
Photo: pixabay.com
Η εταιρεία με έδρα το Σηάτλ προσπάθησε να εκπληρώσει όλες τις εκκρεμείς παραγγελίες.

Η εταιρεία διαδικτυακής λιανικής πώλησης Zulily κλείνει, προκαλώντας έκπληξη στους πελάτες και απολύοντας εκατοντάδες εργαζομένους, αφότου οι προσπάθειες για τη διάσωση της επιχείρησης απέτυχαν.

Η εταιρεία με έδρα το Σηάτλ ανέφερε σε ανακοίνωση στον ιστότοπό της ότι προσπάθησε να εκπληρώσει όλες τις εκκρεμείς παραγγελίες και αναμένεται να το καταφέρει αυτό μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Η Zulily δήλωσε ότι προσπαθεί να διασφαλίσει ότι οι παραγγελίες που δεν μπορούσαν να εκτελεστούν ακυρώνονται και επιστρέφονται και προσέφερε ένα σημείο επαφής για τους πελάτες που δεν έλαβαν τις παραγγελίες τους ή τις επιστροφές χρημάτων.

«Η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη ούτε ελήφθη ελαφρά τη καρδία. Ωστόσο, δεδομένου του δύσκολου επιχειρηματικού περιβάλλοντος στο οποίο λειτουργούσε η Zulily και της αντίστοιχης οικονομικής αστάθειας, η Zulily αποφάσισε να λάβει άμεσα και γρήγορα μέτρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται από τον Ryan C. Baker, αντιπρόεδρο της εταιρείας συμβούλων διαχείρισης Douglas Wilson Companies, η οποία χειρίζεται την εκκαθάριση της εταιρείας.

Η Zulily ιδρύθηκε το 2010 από τους Darrell Cavens και Mark Vadon, έκανε θραύση με προϊόντα που απευθύνονταν σε οικογένειες με μικρά παιδιά και πραγματοποίησε επιτυχημένη είσοδο στο Nasdaq το 2013. Όμως, έφυγε από το χρηματιστήριο μετά την εξαγορά της το 2015 έναντι 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη μητρική εταιρεία QVC Qurate, πρώην Liberty Interactive. Ο διευθύνων σύμβουλος της Zulily, Terry Boyle, αποχώρησε από την εταιρεία στα τέλη Οκτωβρίου, καθώς τα οικονομικά προβλήματα αυξήθηκαν μετά την εξαγορά της από την εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Regent από την Qurate τον Μάιο.

Την εκκαθάριση της εταιρείας ακολούθησαν αρκετοί γύροι απολύσεων, καθώς η Zulily πάλευε να ανταγωνιστεί την Amazon.

Αντί να κηρύξει πτώχευση, η Zulily χρησιμοποιεί μια εναλλακτική για την εκκαθάριση της επιχείρησης, γνωστή ως Εκχώρηση προς Όφελος των Πιστωτών. Η εταιρεία έχει μεταβιβάσει όλα τα περιουσιακά της στοιχεία και τις δραστηριότητές της στην Zulily ABC, LLC, για να πληρώσει τους πιστωτές από τα έσοδα της πώλησής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com