Μεταπτυχιακές υποτροφίες από το Ίδρυμα Λάτση για το 2015-2016

Μεταπτυχιακές υποτροφίες από το Ίδρυμα Λάτση για το 2015-2016

Οι υποτροφίες αφορούν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού με έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2015- 2016.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ανακοίνωσε, ότι προκηρύσσει τη χορήγηση 20 υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου «μάστερ» (Master’s) σε όλα τα επιστημονικά πεδία, καθώς και δύο επιπλέον μεταπτυχιακών υποτροφιών στον τομέα των Ναυτικών και Ναυτιλιακών σπουδών (ναυτικό δίκαιο, ναυτιλιακή οικονομία, πολιτική και διοίκηση, μεταφορές, διαχείριση λιμένων και τερματικών σταθμών, ναυπηγική και ναυτική μηχανολογία κ.α.).

Οι υποτροφίες αφορούν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού με έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Αίτηση μπορούν να υποβάλουν όσοι επί πτυχίω υποψήφιοι θα αποφοιτήσουν το αργότερο στην εξεταστική του Ιουνίου 2015 και η ηλικία τους δεν ξεπερνά τα 28 έτη, ενώ έχουν τεκμηριωμένη οικονομική αδυναμία για την κάλυψη του κόστους των σπουδών τους.

Στην επιλογή των υποτρόφων θα συνεκτιμηθούν, εκτός από την ακαδημαϊκή πορεία του υποψηφίου, η ποιότητα του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών, καθώς και η τυχόν ύπαρξη κοινωνικών κριτηρίων (ανεργία γονέων, θέματα υγείας υποψηφίου, πολυτεκνία κ.α.).

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν μόνο ηλεκτρονικά, από τη Δευτέρα 20 Απριλίου έως και την Τρίτη 12 Μαΐου 2015, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος http://www.latsis-foundation.org/gr/1/arxikh.html. Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν στους επιλεγέντες την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου 2015.

Η υποτροφία θα χορηγείται για μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών πλήρους φοίτησης, η επίσημη διάρκεια των οποίων μπορεί να κυμαίνεται από εννέα έως 24 μήνες. Για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, το ύψος της υποτροφίας συνίσταται στην καταβολή έως του ποσού των 900 ευρώ μηνιαίως, για όσους μήνες διαρκεί το μεταπτυχιακό.

Για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα, το ύψος της υποτροφίας συνίσταται στην καταβολή έως του ποσού των 600 ευρώ μηνιαίως, για όσους μήνες διαρκεί το πρόγραμμα σπουδών.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο http://www.latsis-foundation.org/gr/39/suxnes_erothseis_(faq).html και για διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνούν με το Ίδρυμα μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης scholarships@latsis-foundation.org.