Μέτρα κατά των fake news λαμβάνει η WhatsApp

Μέτρα κατά των fake news λαμβάνει η WhatsApp
Photo:

Η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων θα περιορίσει σημαντικά εφεξής τη δυνατότητα των χρηστών να προωθούν μαζικά μηνύματα μέσω chats. 

Η υπηρεσία WhatsΑpp αποφάσισε να εισέλθει δυναμικά στη μάχη κατά της διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω της πλατφόρμας και να περιορίσει εφεξής τη δυνατότητα των χρηστών να προωθούν μαζικά μηνύματα προς άλλους χρήστες.

«Από σήμερα όλοι οι χρήστες των τελευταίων εκδόσεων του WhatsΑpp θα μπορούν να προωθούν ένα μήνυμα μόνο σε πέντε chats ταυτόχρονα. Η ενέργεια αυτή θα κρατήσει το WhatsΑpp εστιασμένο στην ανταλλαγή ιδιωτικών μηνυμάτων με στενές επαφές», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία που ανήκει στη Facebook. «Θα συνεχίσουμε να ακούμε τα σχόλια των χρηστών για την εμπειρία τους και, σε βάθος χρόνου, να αναζητούμε νέους τρόπους να αντιμετωπίζουμε το viral περιεχόμενο», συμπληρώνει.

Η αλλαγή αναμένεται να εφαρμοστεί στους χρήστες σε όλο τον κόσμο. Η WhatsApp έχει εδώ και έξι μήνες ξεκινήσει να εφαρμόζει σταδιακά περιορισμούς στην προώθηση μηνυμάτων, έχοντας περιορίσει ήδη στην Ινδία την προώθηση στα πέντα μηνύματα και διεθνώς στα είκοσι.

«Η WhatsApp αξιολόγησε προσεκτικά αυτή τη δοκιμή και έλαβε υπόψη τα σχόλια των χρηστών κατά το τελευταίο εξάμηνο. Ο περιορισμός της προώθησης μείωσε σημαντικά τον αριθμό των μηνυμάτων που προωθήθηκαν παγκοσμίως».

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρείας, η αναβάθμιση θα ξεκινήσει από τους χρήστες κινητών Android πρώτα, και στη συνέχεια θα περάσει σε χρήστες iPhone.