Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου η έκτακτη ενίσχυση για παιδιά, συνταξιούχους και ανάπηρους

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου η έκτακτη ενίσχυση για παιδιά, συνταξιούχους και ανάπηρους
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Σοφία Ζαχαράκη τόνισε ότι «έως τις 22 Δεκεμβρίου θα γίνει η πληρωμή του έκτακτου βοηθήματος».

Στο ποσό που θα δοθεί σε ευάλωτους πολίτες μέχρι τα Χριστούγεννα, όπως είχε εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Η κ. Ζαχαράκη είπε πως το υπουργείο συμμετέχει με βοηθήματα σε τρεις κατηγοριές: το επίδομα παιδιού για οικογένειες, τους συνταξιούχους και τους ανθρώπους με αναπηρία.

Όπως εξήγησε, πέραν της δόσης του τακτικού επιδόματος που δικαιούνται και θα πληρωθεί στο τέλος Δεκεμβρίου, οι δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης θα λάβουν επιπλέον 1,5 δόση του επιδόματος.

Η Σοφία Ζαχαράκη τόνισε ότι «έως τις 22 Δεκεμβρίου θα γίνει η πληρωμή του έκτακτου βοηθήματος, ώστε να αξιοποιηθεί ενόψει των Εορτών».

Για τις «Νταντάδες της γειτονιάς», η κ. Ζαχαράκη είπε ότι ξεκίνησε η πρόσκληση για αιτήσεις από γονείς και πως «ξεκίνησε πιλοτικά το πρόγραμμα με ορισμένους δήμους, μπήκε και ο Δήμος Αθηναίων για να βοηθηθούν περισσότεροι γονείς, όμως έχουμε λίγους, μόλις 82 επιμελητές και επιμελήτριες, όπως λέγονται οι νταντάδες»

Εξήγησε ότι καλύπτονται όλες οι μορφές οικογένειας και ότι οι νταντάδες, μεταξύ άλλων, θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα εκμάθησης παροχής πρώτων βοηθειών σε παιδιά, μετέδωσε το ant1news.gr.

Οι δικαιούχοι θα παίρνουν βοήθημα 300-500 ευρώ για να αποδίσουν σε νταντάδες. Όπως τόνισε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, «είναι διάρκειας δύο ετών το πρόγραμμα, με πόρους του ΕΣΠΑ. Θα καλύψουμε 400 άτομα, είναι μικρό και δοκιμαστικό το πρόγραμμα και πρέπει να αποτιμηθεί».

Αναφορικά με το πρόγραμμα επιδότησης της ανακαίνισης κλειστών σπιτιών, ώστε να διατεθούν προς ενοικίαση, η κ. Ζαχαράκη σημείωσε ότι «στα τέλη Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα και αφορά διαμερίσματα έως 100 τ.μ., ιδιοκτητών με εισόδημα έως 42.000 ευρώ και συνολική περιουσία έως 300.000 ευρώ και θα πρέπει τα σπίτια να έχουν δηλωθεί για 2 χρόνια στο Ε2 ως κενά»..

«Είναι ένα καλό μέτρο που μπορεί να αφορά έως 12.500 διαμερίσματα, στα οποία το μισθωτήριο μετά πρέπει να είναι για 3 χρόνια. Εφόσον κατατεθούν τα δικαιολογητικά, δίνεται το 40% του ποσού της ανακαίνισης», είπε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Ακόμη, σχετικά με το πρόγραμμα «Σπίτι μου», η κ. Ζαχαράκη ανέφερε ότι έχουν ήδη εγκριθεί 1.608 δάνεια, ενώ συνολικά υπάρχουν 2.500 εγκεκριμένες αιτήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: