Γεωργιάδης: Ρητή εξαίρεση των εργαζόμενων συνταξιούχων από το τεκμαρτό εισόδημα

Γεωργιάδης: Ρητή εξαίρεση των εργαζόμενων συνταξιούχων από το τεκμαρτό εισόδημα
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Από 24/9 θα ισχύει αναδρομικά το επίδομα μητρότητας» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.

Για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη του το Σάββατο στην τηλεόραση του Alpha.

Όπως είπε ο υπουργός, «είμαι περήφανος που με το νομοσχέδιο αυτό θα μπορώ να λήγω μία αδικία πολλών ετών, τη διαφορά στο επίδομα μητρότητας μεταξύ κατηγοριών εργαζομένων. Ήταν μία προεκλογική δέσμευση, την οποία έδωσε στον ελληνικό λαό ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την εκπληρώνουμε σήμερα και καλύτερα απ’ ότι την είχαμε υποσχεθεί. Από 24/9 θα ισχύει αναδρομικά το επίδομα μητρότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τους εργαζόμενους με προβλήματα αναπηρίας, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι δεν θα γίνεται «καμία παρακράτηση στη σύνταξη αναπηρίας», καθώς και «σε κάποιες άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως π.χ. τους αγρότες».

«Το νομοσχέδιο αυτό έχει πάρα πολύ έντονο κοινωνικό πρόσημο», υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας.

«Το 6% εισφορά υπέρ υγείας είναι μία ρύθμιση που γενικεύτηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μία ρύθμιση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για να καταργήσει το δικό μου 5ευρω για το εισιτήριο σε νοσοκομείο. Πρόκειται περί μίας κοροϊδίας της αριστεράς, για να αποδειχθεί για άλλη μία φορά πώς αυτοί οι άνθρωποι που αποκαλούνται ευαίσθητοι και αριστεροί, απλώς κορόιδευαν την κοινωνία», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Με αφορμή τη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι «από τη ρύθμιση αυτή ο εργαζόμενος συνταξιούχος θα έχει όφελος 2.200 ευρώ το χρόνο», τονίζοντας ότι τα ένσημα που πληρώνει ένας εργαζόμενος συνταξιούχος θα αυξάνει το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης. «Όταν λήξεις και τη νέα σου δουλειά, θα αυξηθεί η σύνταξη που λαμβάνεις», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, σύμφωνα με το skai.gr.

«Είμαι σε επαφή με τον κ. Χατζηδάκη και θα υπάρξει ρητή εξαίρεση των εργαζόμενων συνταξιούχων από το τεκμαρτό εισόδημα», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: γεωργ