Μια 31χρονη κληρονόμησε 27 εκατ. δολάρια – Τώρα, θέλει συμβουλές για το πώς θα τα χαρίσει

Μια 31χρονη κληρονόμησε 27 εκατ. δολάρια – Τώρα, θέλει συμβουλές για το πώς θα τα χαρίσει
Millionaire heiress Marlene Engelhorn as part of a press conference entitled Project " Good Advice for Redistribution" on January 9, 2024, in Vienna, Austria. - 20240109_PD1648 (Photo by ROLAND SCHLAGER / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP) Photo: AFP
Άρχισε να καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία της για να αποφασίσει το κοινό τι θα κάνει με την περιουσία της.

Αν κληρονομούσατε 27 εκατομμύρια δολάρια, εσείς τι θα κάνατε; Η 31χρονη Αυστριακή Μαρλέν Ένγκελχορν είναι αποφασισμένη να τα χαρίσει, τουλάχιστον κάποια από αυτά.

«Κληρονόμησα μια περιουσία, και επομένως εξουσία, χωρίς να έχω κάνει τίποτα γι’ αυτήν», ανέφερε σε δήλωσή της, σύμφωνα με το BBC. «Και το κράτος δεν θέλει καν να την φορολογήσει». (Το 2008, η Αυστρία κατάργησε τον φόρο κληρονομιάς).

Η Ένγκελχορν είναι απόγονος του Φρίντριχ Ένγκελχορν, ενός Γερμανού βιομήχανου, ο οποίος το 1865 ίδρυσε την πολύ γνωστή χημική και φαρμακευτική εταιρεία BASF.

Η γιαγιά του Ένγκελχορν, Τραύντλ Ένγκελχορν-Βεχίατο, εκτιμάται ότι είχε καθαρή αξία περίπου 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτή την εβδομάδα, η Ένγκελχορν άρχισε να καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία της για να αποφασίσει το κοινό τι θα κάνει με την περιουσία της. Με την ονομασία «Καλό Συμβούλιο για την Αναδιανομή», οι Αυστριακοί μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά, ενώ θα επιλεγούν 50 άτομα.

«Αν οι πολιτικοί δεν κάνουν τη δουλειά τους και δεν αναδιανέμουν, τότε θα πρέπει να αναδιανείμω εγώ ο ίδιος τον πλούτο μου. Πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα με μια δουλειά πλήρους απασχόλησης και πληρώνουν φόρους για κάθε ευρώ που κερδίζουν από την εργασία τους. Το βλέπω αυτό ως αποτυχία της πολιτικής, και αν η πολιτική αποτύχει, τότε οι πολίτες πρέπει να το αντιμετωπίσουν μόνοι τους» είπε η 31χρονη.

Το 2021, η Ένγκελχορν συνίδρυσε το Tax Me Now, το οποίο η Washington Post περιγράφει ως «μια συλλογικότητα πλούσιων ανθρώπων στις γερμανόφωνες χώρες, για την αντιμετώπιση της ακραίας ανισότητας που προκύπτει από τις φορολογικές πολιτικές».

Δεν είναι σαφές πόση από την περιουσία της θα κρατήσει η Ένγκελχορν, αν και εννοείται ότι θα κρατήσει μέρος της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: