Το «χρυσό τρίμηνο» για τα πολυτελή προϊόντα επέφερε πλήγμα στις πωλήσεις της Burberry

Το «χρυσό τρίμηνο» για τα πολυτελή προϊόντα επέφερε πλήγμα στις πωλήσεις της Burberry
epa07001520 A Burberry logo is pictured store in Oxford street in London, Britain, 06 September 2018. The company has announced that will stop burning unsold items after receiving criticisms from environmental organizations across the planet. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με τον πληθωρισμό και τα υψηλά επιτόκια να συμπιέζουν τις καταναλωτικές δαπάνες.

Κάμψη στις πωλήσεις της κατέγραψε η Burberry για το τρίμηνο που έληξε στο τέλος του Δεκεμβρίου του 2023 και το οποίο θεωρείται το «χρυσό τρίμηνο» για τα brand πολυτελών προϊόντων.

Η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε πως τα έσοδα λιανικής για την εν λόγω περίοδο διαμορφώθηκαν στα 706 εκατ. λίρες έναντι 756 εκατ. λιρών το αντίστοιχο διάστημα του 2022, ενώ οι πωλήσεις υποχώρησαν 4% σε ετήσιο επίπεδο.

Η διοίκηση γνωστοποίησε την Παρασκευή ότι τα ετήσια αποτελέσματά της θα είναι χαμηλότερα από τις προηγούμενες προβλέψεις, κατηγορώντας την περαιτέρω επιβράδυνση της ζήτησης που έπληξε τις πωλήσεις κατά τη βασική εμπορική περίοδο του Δεκεμβρίου.

Ο όμιλος αναμένει τώρα ότι τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη για το σύνολο του έτους θα κυμανθούν μεταξύ 410 εκατ. στερλινών (523 εκατ. δολάρια) και 460 εκατ. στερλινών.

«Παραμένουμε σίγουροι για τη στρατηγική μας για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Burberry και είμαστε αποφασισμένοι να επιτύχουμε τη φιλοδοξία μας για έσοδα ύψους 4 δισεκατομμυρίων λιρών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Τζόναθαν Ακερόιντ.

Το MarketWatch αναφέρει πως ο κλάδος έχει πληγεί από την επιβράδυνση της αύξησης των πωλήσεων, με τον πληθωρισμό και τα υψηλά επιτόκια να συμπιέζουν τις καταναλωτικές δαπάνες.

Τον Νοέμβριο, η Burberry προειδοποίησε ότι η επιδείνωση της ζήτησης πολυτελείας έπληξε τις επιδόσεις της και ότι ήταν απίθανο να επιτύχει τις προβλέψεις της αν η τάση συνεχιστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: