Μια 91χρονη στη Silicon Valley

Μια 91χρονη στη Silicon Valley

Πώς η Barbara Beskind κατάφερε να μπει στην παρέα των κορυφαίων τεχνολογικών μυαλών.

Έχουμε πει αρκετές φορές πως ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξετε καριέρα και να κάνετε τα όνειρα σας πραγματικότητα. Το παράδειγμα, λοιπόν, της 91χρονης που αποφάσισε να «σπάσει την κλίκα» των tech millennials είναι αξιοπρόσεκτο.

Η Barbara Beskind είχε πάντα όνειρο να ασχοληθεί με τον σχεδιασμό και τις εφευρέσεις, η δύσκολη όμως κατάσταση που επέφερε η παγκόσμια οικονομική ύφεση του 1929 και διήρκησε για περισσότερο από μια δεκαετία, «έβαλε φραγμούς» στα όνειρα της.

Όχι πια. Η Beskind έχει πλέον μια θέση ανάμεσα στα «παιδιά θαύματα» της Silicon Valley.

Κάθε Πέμπτη η 91χρονη αφήνει κλείνει την πόρτα στον «συνταξιούχο εαυτό της» και καλημερίζει τα τεχνολογικά μυαλά της IDEO, της εταιρείας που είναι γνωστή για τον σχεδιασμό του πρώτου ποντικιού της Apple.

Η ίδια άκουσε τον CEO να μιλάει στην εκπομπή «60 Minutes» για την διαφορετικότητα των εργαζομένων και αποφάσισε να στείλει μια επιστολή. Από εκείνο το σημείο, η πρόσληψη της ήταν θέμα λίγων ημερών.

Αν αναρωτιέστε πως μπορεί να εργαστεί ένας άνθρωπος με άτομα που θα μπορούσαν να είναι τα εγγόνια της, η απάντηση είναι απλή: έκαστος στο είδος του. Η Beskind κάθεται στο γραφείο της στο Πάλο Άλτο και ασχολείται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία.

Μερικές από τις εφευρέσεις της συμπεριλαμβάνουν φορετούς αερόσακους που θα προστατεύουν σε περίπτωση πτώσης των ηλικιωμένων αλλά και ειδικά γυαλιά με κάμερα και μικρόφωνα που θα βοηθάει τους κατόχους τους να θυμούνται τα ονόματα ανθρώπων. Η ίδια, μάλιστα, πάσχει από ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας και γνωρίζει πως αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα.

Η Beskind αλλάζει τη «θεωρία» που θέλει οι νέοι να εμπνέουν τους παλαιότερους και δείχνει στη νέα γενιά ποια είναι τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας, δίνοντας τους διαρκώς έμπνευση. Η παρουσία της, όπως περιγράφει μια από της μετόχους της εταιρείας, ενδυναμώνει τους υπαλλήλους. «Όταν έρχεται στο γραφείο, ένα email αποστέλλεται σε όλους τους υπαλλήλους που τους ενημερώνει πως ήρθε!», λέει χαρακτηριστικά.

Πως σχολιάζει εκείνη αυτή τη κατάσταση; «Είναι ένα από τα καλύτερα κεφάλαια της ζωής μου, έπειτα από χρόνια αναζήτησης βρήκα αυτό που μου ταιριάζει», δήλωσε.

Δείτε την επιστολή που έστειλε στον David Rudman, CEO της IDEO: