Μια δανέζικη τίγρης στο κέντρο της Αθήνας

Μια δανέζικη τίγρης στο κέντρο της Αθήνας

Η αλυσίδα Tiger μετά την Θεσσαλονίκη ενδυναμώνει την παρουσία της και στην πρωτεύουσα.

Αν ήταν υπόθεση ταινίας θα την περιγράφαμε κάπως έτσι:« Δανέζικη οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε πριν 18 χρόνια με είδη σπιτιού και χρηστικά προσωπικά αντικείμενα, φτιαγμένα κυρίως στην Ασία, αλλά με σκανδιναβικό ντιζάιν, κατακτά την Ευρώπη και όχι μόνο». Αν πάλι έπρεπε να το πούμε ακόμη πιο σύντομα, αυτό θα ήταν «ΙΚΕΑ χωρίς τα έπιπλα και το εστιατόριο».

Ο λόγος για τα καταστήματα Tiger που από την Δευτέρα απέκτησαν τη ναυαρχίδα τους και στην Αθήνα, ανοίγοντας το πρώτο τους κατάστημα στο κέντρο της πόλης, στην οδό Ερμού, λίγο πιο πάνω από την Καπνικαρέα, σε ένα χώρο 270 τ.μ. που μέχρι πρόσφατα φιλοξενούσε τα GAP. Πρόκειται για το τρίτο κατάστημα στην πρωτεύουσα, καθώς πέρυσι είχαν λειτουργήσει δύο ακόμη σε Καλλιθέα και στη Νέα Ιωνία επί της λεωφόρου Ηρακλείου, τα οποία προστέθηκαν σε αυτά της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης (Εγνατία, Αριστοτέλους, Τσιμισκή) από όπου και ξεκίνησε η αλυσίδα στα τέλη του 2010.

Μια εβδομάδα πριν την Αθήνα, ξεκίνησε να λειτουργεί και το δεύτερο κατάστημα της αλυσίδα στο Τόκιο, της μόνης χώρας όπου έχει επεκταθεί εκτός Ευρώπης. Αν και η αλυσίδα αναπτύσσεται ταχέα, οι ρυθμοί αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω, καθώς από τον Ιανουάριο ο άνθρωπος που τη δημιούργησε και άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην Κοπεγχάγη στη  λογική ενός εκπτωτικού μαγαζιού, ο Lennart Lajboschitz πούλησε το 70% των μετοχών της εταιρείας στο private equity EQT, το οποίο -για να καταλάβουμε το μέγεθος του- διαχειρίζεται 20 δισ. ευρώ, πραγματοποιώντας επενδύσεις σε όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως στη Βόρεια Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη: H πολυτέλεια στα «στενά» της κρίσης

Η αλυσίδα έκλεισε το 2011 με 130 καταστήματα, προστέθηκαν άλλα 70 το 2012 και μέχρι στιγμής διαθέτει παρουσία σε 19 χώρες με 253 καταστήματα. Το 55% των προϊόντων προέρχονται από την Κίνα, ενώ σημαντικό είναι και το κομμάτι της δανέζικης παραγωγής, το οποίο εκτιμάται περίπου σε 25%.

Σε ότι αφορά στην Ελλάδα, όπως εξηγεί στο fortunegreece.com ο Παναγιώτης Αμανατιάδης, συνιδιοκτήτης της ελληνικής θυγατρικής (σ.σ. η Tiger δεν προχωρά σε συμβάσεις franchise – όπου δεν πηγαίνει μόνη της, παραχωρεί έναντι συμφωνηθέντος ποσού το 50% της τοπικής εταιρείας) στόχος είναι μέχρι το 2015 να λειτουργήσουν 15 καταστήματα.

Κλείνοντας μερικές χρήσιμες/άχρηστες πληροφορίες που κάνουν τα Tiger μοναδικά:

-Στα καταστήματα υπάρχουν χιλιάδες κωδικοί, κανείς, όμως, δεν ξεπερνάει τα 30 ευρώ.
-Κάθε μήνα προστίθενται τουλάχιστον 30 νέα προϊόντα, ενώ κάποια άλλα αποσύρονται.
-Δεν διαθέτουν eshop
-Στην Ελλάδα έχουν μέχρι σήμερα πάνω από 300.000 πελάτες
-Τα καταστήματα σε όλον τον κόσμο παίζουν την ίδια μουσική από ένα playlist 600 τραγουδιών, κυρίως από τα ’70s!

1/5

Διαβάστε ακόμη: Πώς το Twitter «ανέστησε» μια χρεοκοπημένη εταιρεία