Μια εφαρμογή επενδύει τα «ρέστα» σας

Μια εφαρμογή επενδύει τα «ρέστα» σας

Έχετε 25 και 50 λεπτά σε ψιλά; Μη τα αφήσετε να πάνε χαμένα. 

Είστε από αυτούς που κάθε φορά που σας έμεναν ψιλά από τα ρέστα τα μαζεύετε σε ένα βαζάκι και στο τέλος συνειδητοποιείτε πως έχει συγκεντρωθεί ένα αξιόλογο ποσό; Είστε από εκείνους που αναγκάστηκαν να σταματήσουν αυτή τους τη συνήθεια μετά την αύξηση της χρήσης των πιστωτικών καρτών;

Εάν ναι η παρακάτω εφαρμογή είναι φτιαγμένη για εσάς.

Το Acorns είναι το «εργαλείο» για να επενδύσετε τα ψιλά σας . Με λίγα λόγια , η υπηρεσία συνδέεται με την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα και κάθε φορά που κάνετε μια αγορά η εφαρμογή κάνει μια «στρογγυλοποίηση » στο πλησιέστερο δολάριο και επενδύει τη διαφορά αυτή.

Εάν για παράδειγμα έχετε αγοράσει κάτι που κοστίζει 14,27 δολάρια το «στρογγυλοποιεί» στα 15δολάρια και τα 73 αυτά λεπτά που υπολείπονται πηγαίνουν σε ένα «διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο» όπως το ονομάζουν. Το χαρτοφυλάκιο αυτό κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας την Σύγχρονη Θεωρία Χαρτοφυλακίου ( MPT ) , και τις οδηγίες οικονομολόγων όπως και του σύμβουλου του Acorns, Harry Markowitz.

 

Μόλις εγκαταστήσετε την εφαρμογή θα σας ζητηθεί να καταχωρήσετε το «οικονομικό» σας προφίλ, καθώς και τα έσοδα σας και τα στοιχεία της κάρτας σας.

Αφού δώσετε όλα τα στοιχεία, θα λάβετε μια από τις πέντε προτεινόμενες συστάσεις του ειδικού αυτού «χαρτοφυλακίου» , που κυμαίνονται από συντηρητικές έως επιθετικές προτάσεις , τις οποίες μπορείτε να αποδεχτείτε ή να τις αλλάξετε χειροκίνητα ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι να αγοράσετε κάτι, μπορείτε να επενδύσετε χρήματα ανά πάσα στιγμή μέσα από καταθέσεις κεφαλαίων. Όποια κέρδη προκύψουν μπορείτε να τα μεταφέρετε οποιαδήποτε στιγμή στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Αν και δεν υπάρχει ελάχιστο ποσό που πρέπει να επενδυθεί, ούτε χρεώσεις για τις συναλλαγές , η εφαρμογή επιτρέπει τις απεριόριστες επενδύσεις και αποσύρσεις για 1 δολάριο . Για το κεφάλαιο που παραμείνει στο λογαριασμό σας, υπάρχει μια χρέωση 0,5%, η οποία πέφτει στο 0,25% για περιουσιακά στοιχεία άνω των 5.000 δολαρίων. Με άλλα λόγια, η εφαρμογή θέλει να κρατήσετε τα χρήματα σας για «επένδυση».

Στις σημερινές χρηματοπιστωτικές αγορές , υπάρχουν πολλά επενδυτικά προγράμματα τα οποία όμως προϋποθέτουν ο ενδιαφερόμενος να αλλάξει συνήθειες για να εξοικονομήσει χρήματα.

Η διαφορά όπως εξηγεί ο Jeff Cruttenden , συνιδρυτής και COO του Acorns είναι η δημιουργία μιας εφαρμογής που συμπληρώνει τις συνήθειες των πελατών και σε δεύτερη φάση βοηθά στην εξοικονόμηση χρημάτων.

«Αντί να περιμένει κανείς μέχρι να μαζέψει αρκετά χρήματα ώστε να επενδύσει ένα μεγάλο ποσό εφάπαξ , θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να επενδύσουν έστω και μικρά ποσά».

Διαβάστε ακόμα:

To ψηφιακό πορτοφόλι της Apple

Τα εργαλεία που θα σας «λύσουν τα χέρια» στη δουλειά