Μια ελληνική μηχανή αναζήτησης για πετρώματα

Μια ελληνική μηχανή αναζήτησης για πετρώματα

Η καινοτόμα πλατφόρμα StonePromoter λειτουργεί ως «κλειδί» για τη σύναψη συνεργασιών στον κλάδο των φυσικών πετρωμάτων.

Η εργασιακή εμπειρία σε μια εταιρεία εξόρυξης, εμπορίας και επεξεργασίας φυσικών πετρωμάτων και η δυσκολία εξεύρεσης πιθανών συνεργατών σε έναν τόσο εξειδικευμένο τομέα, στάθηκαν η αφορμή για την ίδρυση της StonePromoter, η οποία αποτελεί σήμερα μία αναπτυσσόμενη επιχείρηση στην περιοχή της Δράμας που συνεργάζεται με 423 εταιρείες πετρωμάτων.

Ο Γιάννης Πηταράκης , Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της StonePromoter, μαζί με τον Κυριάκο Πασχαλίδη, εντόπισαν το κενό που υπήρχε στην αγορά και δημιούργησαν έναν χρήσιμο εργαλείο το οποίο θα μπορούσε να φέρει σε επαφή τις εταιρείες του κλάδου ώστε να δημιουργηθούν συνεργατικά σχήματα και να βρουν νέους πελάτες.

Το StonePromoter λειτουργεί ως μηχανή αναζήτησης φυσικών πετρωμάτων, παρέχοντας στον εκάστοτε χρήστη τη δυνατότητα εξεύρεσης περισσότερων από 400 επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις διεθνείς αγορές, – συγκεκριμένα σε 39 χώρες του εξωτερικού-, αλλά και μιας ποικιλίας πετρωμάτων που ξεπερνούν τα 3.000 σε αριθμό. Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής εταιρείας, πρόκειται για την πρώτη μηχανή αναζήτησης που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται η διαδικασία εξεύρεσης προμηθευτών και ο πελάτης μπορεί να βρει τις πληροφορίες που αναζητά με το πάτημα ενός κουμπιού. Το κοινό στόχος είναι τόσο οι εταιρείες που έχουν ως αντικείμενο την εμπορεία φυσικών πετρωμάτων, όπως μάρμαρο και γρανίτης, όσο και οι εν δυνάμει πελάτες τους, μεταξύ των οποίων κατασκευαστικές εταιρείες, αρχιτέκτονες, designers εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, αλλά και ιδιώτες που ψάχνουν το κατάλληλο πέτρωμα για να «ντύσουν» την επιφάνεια του ιδιωτικού τους χώρου. Η χρήση της πλατφόρμας που λειτουργεί ως γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών είναι εντελώς δωρεάν.
Στην πράξη η διαδικασία είναι αρκετά απλοποιημένη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να πληκτρολογήσει αυτό που ψάχνει στη μηχανή αναζήτησης και θα έχει αυτομάτως στη διάθεσή του τον κατάλογο των προϊόντων της κάθε εταιρείας καθώς και μια φόρμα επικοινωνίας, σε περίπτωση που θέλει να έρθει σε επαφή με τον προμηθευτή.

Μπορεί δε να φιλτράρει αυτό που ψάχνει και να χρησιμοποιήσει ως κριτήρια επιλογής το είδος του πετρώματος, το μέγεθός του ή ακόμη και το χρώμα του. Εάν αντιμετωπίζει πρόβλημα και δεν μπορεί να εντοπίσει την πέτρα που αναζητά ή δεν έχει τον απαραίτητο χρόνο να ψάξει, υπάρχει η εναλλακτική λύση του να δημιουργήσει ένα “Alert” και να περιγράψει τι ακριβώς χρειάζεται. Αυτό το μήνυμα προωθείται αυτόματα σε όλες τις εταιρείες που καλύπτονται από το δίκτυο της StonePromoter, οι οποίες καταθέτουν την προσφορά τους όταν είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του πελάτη.